Reprenen el reasfaltat de l’N-232 entre Morella i Torremiró

726
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha représ aquesta setmana l’actuació de millora del paviment de la carretera N-232 a Morella. Aquesta pretén renovar l’asfalt del tram que va des de l’eixida nord de la ciutat fins a La Pobleta. Així, es tracta d’unes obres necessàries a causa del deteriorament d’aquest vial i les freqüents operacions de vialitat hivernal. Amb un pressupost de 4.548.058 euros, s’engloben les actuacions de rehabilitació del ferm, reposició de la senyalització, balises i substitució de les juntes de dilatació dels ponts.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una obra molt important per a renovar el paviment d’aquest tram de carretera nacional, la qual està molt afectada pel temps hivernal i que ja tenia més de 20 anys”. L’edil ha explicat que “com hem sol·licitat que també s’actuarà en l’enllaç amb el polígon i esperem que també es puga dur a terme una actuació important en el tram d’Enduella, ja que la situació s’ha agreujat per les importants precipitacions d’estos mesos”. Finalment, ha remarcat “la importància de tindre el paviment i la senyalització en el millor estat perquè la carretera siga segura i es done tota la informació als conductors i conductores” i ha recordat que “aquesta carretera té molt de trànsit i, a més, trànsit pesant, per la qual cosa és necessari un manteniment continu”.

D’altra banda, des de l’equip tècnic del ministeri van informar que aquesta actuació consisteix en un reciclatge de la capa base amb emulsió rejovenidora i, posteriorment una capa intermèdia en les zones més afectades, així com una capa de rodadora en tot el tram. A més, el reciclat és una tècnica que s’utilitza en algunes ocasions i que evita generar, en aquest cas, unes 33.000 tones de material inert que caldria tirar, i això es pot traduir també en 1.600 tones de CO2. Així, aquesta obra arriba a l’última fase i en les pròximes setmanes finalitzaran els treballs amb la darrera i definitiva capa d’asfalt.