Renoven el paviment de l’N-232 des de l’eixida de Morella fins a La Pobleta

652
Tram de nou asfaltat.
PUBLICITAT

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va iniciar fa unes setmanes una actuació de millora del paviment de la carretera N-232 a Morella. Aquesta pretén renovar l’asfalt del tram que va des de l’eixida nord de la ciutat fins a La Pobleta. Així, es tracta d’unes obres necessàries a causa del deteriorament d’aquest vial i les freqüents operacions de vialitat hivernal. Amb un pressupost de 4.548.058 euros, s’engloben les actuacions de rehabilitació del ferm, reposició de la senyalització, balises i substitució de les juntes de dilatació dels ponts.


L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la renovació del paviment és molt necessària i, a més, amb aquesta tècnica de reciclatge de l’asfalt per evitar una gran quantitat de residus, tant de material com en emissions de CO2”. L’edil ha explicat que “una intervenció de manteniment i millora de tanta importància, tret dels nous projectes del Port de Querol, no s’havia fet”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair a l’empresa i al ministeri la seua coordinació per a executar aquestes obres i renovar l’asfalt d’aquest tram de la carretera N-232”.


D’altra banda, des de l’equip tècnic del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han informat que aquesta actuació consisteix en un reciclatge de la capa base amb emulsió rejovenidora i, posteriorment una capa intermèdia en les zones més afectades, així com una capa de rodadora en tot el tram. A més, han explicat que el reciclat és una tècnica que s’utilitza en algunes ocasions i que evita generar, en aquest cas, unes 33.000 tones de material inert que caldria tirar, i això es pot traduir també en 1.600 tones de CO2.

Finalment, cal remarcar que aquesta actuació durarà al voltant de tres mesos. A més, des de l’Ajuntament de Morella s’ha enviat una sol·licitud per a donar solucions a la redona del polígon industrial Les casetes i altres intervencions de manteniment a la carretera N-232 dins del terme de Morella, “a més, evidentment, del projecte del Port de Querol” ha finalitzat Rhamsés.