Rendibilització dels sectors agroalimentaris: el secret, els valors afegits

484
Rendibilització dels sectors agroalimentaris: el secret, els valors afegits
Rendibilització dels sectors agroalimentaris: el secret, els valors afegits
PUBLICITAT

El dijous 8 de novembre es va organitzar a Vilafranca una jornada tècnica d’especialització dirigida a la comercialització exitosa de productes agroalimentaris. Aquesta conferència seguia la línia de les xarrades sobre productes alimentaris que es duen a terme des de la Conselleria d’Agricultura.

Es va comptar amb la presència de Juan José Lliso, del servei de transferència de l’ens autonòmic, qui es va encarregar de contextualitzar aquests productes des del punt de vista del mercat actual, els diferents canals de comercialització, la diferenciació de producte, posicionament i visibilitat. Tot açò basant-se en les noves formes de comportament del consumidor final.

En la jornada es van mostrar dos casos d’èxit d’emprenedors de la zona. Mónica Segura, de l’empresa Api Villores i Pedro Escrich de Els Masets. La primera ofereix experiències dins del món de l’apicultura des de 2016. La segona és una empresa que produeix làctics de km 0. És a dir, controla el 100% del procés de producció, des del munyiment de la llet fins a la venda del producte al consumidor final.

Els assistents, lligats tots d’una forma o una altra al sector primari i agroalimentari van poder experimentar de primera mà quines són les vies per a fer-se buit en el sector i traure rendibilitat econòmica a les seues actuals activitats.