Religió, espiritualitat i tradició a la Setmana Santa vilafranquina

69
PUBLICITAT

La Parròquia Sta. Maria Magdalena junt amb l’Associació Cultural Setmana Santa han preparat una sèrie d’actes religiosos on la tradició és la principal protagonista.

Els actes comencen la vesprada del divendres, dia 22 de març, amb la xarrada ‘La espiritualidad en la Semana Santa’ al temple parroquial. Seguidament, l’endemà es farà el trasllat de peanyes en motiu del Dissabte de Passió. Després, el diumenge 24 al matí tindrà lloc la benedicció de rams a la plaça d’En Blasc i una missa en motiu de Diumenge de Rams.

Així mateix, la resta d’actes continuaran el dimecres dia 27 amb el Dimecres Sant i la tradicional processó al Calvari. El Dijous Sant es celebrarà la missa del Sopar del Senyor i l’Hora Santa. A continuació, el Divendres Sant es faran les Confessions i el Viacrucis durant el matí, la Litúrgia de la Mort del Senyor a la vesprada, i la processó del Sant Soterrar a la nit.

El cap de setmana del 30 i el 31 es duran a terme els últims actes d’aquesta solemne Setmana Santa. El Dissabte Sant, per una part, es faran els ‘Laudes’ a l’ermita de Sant Roc i la solemne Vigília Pasqual. Per l’altra part, el Diumenge de Pasqua, es celebrarà la missa de Pasqua i la processó de l’Encontre. Després de la processó, la Unió Musical de Vilafranca oferirà el tradicional Concert de Pasqua. Així doncs, es donaran per finalitzats els actes de Setmana Santa a Vilafranca.