Religió, cultura, tradició i diversió en la primavera de Benassal

101
Religió, cultura, tradició i diversió en la primavera de Benassal

Amb l’arribada del bon temps, els mesos d’abril i maig es presenten carregats d’activitat a Benassal. Així les coses, el mes d’abril es combinen els actes religiosos de Setmana Santa amb aquells més lúdic i culturals.

El dia 13 el Forn de Dalt acollirà l’exposició fotogràfica “L’essència dels nostres pobles” de Vicente J. Puig i Paco Moya. L’activitat serà de 12.30h a 14h i de 16h a 20h. També podrà visitar-se el diumenge en horari de 11h a 14h. Així mateix, el diumenge 14 a les 10.15h serà la benedicció i Processó de Rams seguida d’una missa.

El dilluns 15 s’inaugurarà l’exposició “El bombardeig de Gernika” en el Forn de Dalt i que podrà visitar-se fins al 27 de maig. Les activitats es reprendran el dijous 18 amb una visita comentada a l’exposició “El bombardeig de Gernika”. A més, a les 19.30h serà la Santa Missa del Sopar del Senyor i a les 23h l’Hora Santa.

El divendres 19, Divendres Sant, destaquen els actes religiosos amb un Via Crucis i Dolors de la Verge a les 10h; la celebració de la Passió del Senyor i Adoració de la Santa Creu a les 16h i la celebració de la Passió o Sant Enterrament a les 22.30h. Fora de la programació religiosa, el divendres 19 a les 8.30h començarà l’excursió “Dia de l’Escola del Canto” per a la qual cal portar esmorzar i dinar.

El dissabte 20 a les 11h hi haurà una ruta per la pedra seca i a les 20.30h el pavelló cobert acollirà el concert de primavera de la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal. Dins de les festivitats de Setmana Santa a les 20h serà la Vigília Pasqual en la Nit Santa. Finalment, el diumenge 21 a les 10.30h se celebrarà una missa i la processó de la Trobada. A més, durant tot el dia hi haurà castells inflables per a xiquets en el Col·legi Alcalde Fabregat.

Ja entrats el mes de maig, el diumenge 5 tindrà lloc la ruta interpretativa “Els dominis de Neptú” i el dissabte 11 es viurà una gran Fira d’Abril amb multitud d’activitats.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA