Regal de Reis, un homenatge a Carles Salvador i la història de Benassal

648
Regal de Reis a Benassal
PUBLICITAT

Regal de Reis Benassal1

En 2014 Benassal va celebrar el 775 Aniversari de la concessió de la seva Carta Pobla. El 2015, 776 anys després de la data històrica, la localitat de l’Alt Maestrat segueix recordant les seves arrels. El 2015 Benassal viurà l’Any Carles Salvador, declarat Escriptor de l’Any per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Regal de Reis Benassal2

Per aquest motiu l’any s’ha iniciat al municipi amb la representació de “Regal de Reis”, un text original de Carles Salvador, a càrrec de la companyia de teatre l’Enfilat i amb l’participació especial de la Rondalla “Els Templats” i Gonzalo Vicente. En la representació centenars de veïns van gaudir d’una obra que senten com a pròpia.

L’objectiu de l’Ajuntament de Benassal, segons ha explicat la seva alcaldessa, Mari Luz Monterde, és que “Regal de Reis” es represente cada any amb motiu de l’arribada dels Mags d’Orient. Així mateix el propòsit és que a cada representació s’impliquen veïns de Benassal en la representació de diferents papers. D’aquesta manera els oriünds de la localitat sentiran com a pròpia una obra que relata la vida.

Regal de Reis Benassal3

Regal de Reis, escrit en 1926, recull un conte nadalenc protagonitzat per Peret, un xiquet que relata la nit de Reis al si d’una família masovera que es reuneix en aquesta nit tan especial amb familiars i amics. Els seus pares Roc i Maria, la seva filla Roseta i el seu promès Toni a l’espera del casament … Una història en la qual no falta el bureo de les masies per celebrar-ho tot.

Regal de Reis Benassal4