Rectificació del Consell per incloure a Maestrat i Ports als fons europeus

869
PUBLICITAT

-La Generalitat repesca diverses comarques per les ajudes europees

-El repartiment inicial de fons per als grups d’acció local havia deixat fora a 50 pobles

-Hi haurà 6 milions més per incloure a pobles dels Ports, Maestrat, Plana Baixa, Millars i l’Alcalatén

Dimecres la Generalitat donava a conèixer el repartiment de les ajudes de fons Leader a grups d’acció local. A la pràctica, aquesta distribució de diners deixava fora a 50 pobles de la província, entre ells alguns dels més despoblats del territori. La decisió, que era coneguda abans de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat per part dels responsables dels grups d’acció local d’aquests pobles, havia causat malestar. Es deixava fora a algunes de les zones més deprimides de la província.

Ara la Generalitat ha corregit i en el DOCV del dijous 27 de juliol s’ha publicat una ordre per la qual s’obre una nova via perquè 50 pobles dels Ports, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat, l’Alt Millars, l ‘Alcalatén i la Plana Baixa puguin accedir als fons Leader. En aquests pobles s’haurà d’aplicar una estratègia de desenvolupament local participatiu.

Ara s’obre un nou període de selecció per a dues agrupacions comarcals. D’una banda s’haurà de presentar una agrupació comarcal formada per pobles dels Ports, l’Alt i Baix Maestrat i per una altra pobles del Millars, l’Alcalatén i Plana Alta. Per cada territori es seleccionarà una organització candidata i una Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu.

Per poder incloure a aquestes comarques s’incrementa la dotació pressupostària de fons Leader a 6 milions d’euros ja que es reparteixen 3 milions per cada grup d’acció local. D’aquesta manera es podrà incloure a la comarques incloses inicialment.