Recta final en les obres de l’Escola de Música de Morella al Colomer Zurita

167
PUBLICITAT
  • També avancen les actuacions del primer claustre on s’ubicarà la nova Biblioteca Municipal i altres espais polivalents i d’estudi

L’edifici Colomer Zurita de Morella està en plena recuperació, de manera que avancen les obres en els diferents projectes que albergarà. Pel que fa a l’Escola de Música, l’actuació està en la seua recta final amb els últims remats i instal·lacions. Cal recordar que, l’escola estarà situada en el primer pis del claustre interior de l’edifici, així com diferents espais per a les associacions musicals locals com l’Associació Musical Mestre Candel, la Rondalla i els Gaiteros, els quals ja es podran utilitzar durant el mes de juliol. Així, està previst que les obres finalitzen en les pròximes setmanes i durant l’estiu es trasllade el material de l’Escola de Música i les associacions. Esta fase es finança, en part, amb l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que supera els 800.000 euros.

D’altra banda, també avancen les obres al primer pis del claustre exterior on s’ubicarà la nova Biblioteca Municipal i altres espais polivalents i d’estudi. La de la biblioteca és la fase 3 del total d’actuacions de rehabilitació de l’edifici. Compta amb un pressupost de 705.850,95 euros, amb les ajudes del Fons Eòlic i el Pla Conviure de la Generalitat Valenciana, i es realitzarà en un termini d’entre set i nou mesos.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “a l’Escola de Música es fan els últims treballs i remats i que durant l’estiu es puga traslladar el material necessari per a posar-se en funcionament a l’inici del curs a setembre”. L’edil ha explicat que “pel que fa a l’actuació de la biblioteca, també avança a bon ritme i ja s’ha netejat tota la planta per a començar a treballar en la nova distribució dels espais”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “es tracta de dues actuacions molt importants per a la recuperació d’este edifici emblemàtic de Morella i on s’inverteixen quasi dos milions d’euros”.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.