Recta final en les actuacions d’urbanització a la Fàbrica Giner de Morella

482
Treballs d'urbanització a la Fàbrica Giner
Treballs d'urbanització a la Fàbrica Giner
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Les obres de reurbanització interna del complex ja han finalitzat amb la renovació de les instal·lacions i del paviment
  • Ara es realitzen treballs de rehabilitació dels porxes i la finalització del nou enllumenat i sistema de depuració

Al mes de desembre es van iniciar diferents actuacions de millora de les infraestructures de la Fàbrica Giner i el Mas de Collet que ara arriben a la seua recta final. Actualment s’ha finalitzat la instal·lació de les xarxes de sanejament i distribució d’aigua de tot el complex, així com el cablejat elèctric soterrat. També s’ha pavimentat aprofitant l’empedrat original de la Fàbrica Giner. Pel que fa a l’enllumenat públic, es treballa en les últimes instal·lacions.

Aquest projecte s’emmarca dins del pla de millora que realitza Turisme Comunitat Valenciana com a entitat propietària d’aquest patrimoni únic a tota la comunitat i on es troba el CdT+i. Està previst que les obres finalitzen en un mes aproximadament, ja que han patit retards a causa de les condicions meteorològiques dels últims mesos. Així, en les últimes setmanes s’ha ubicat l’estació de la depuradora i queden pendents algunes instal·lacions exteriors. A més, durant aquestes setmanes també s’actua en la recuperació de la zona de porxes.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “estes actuacions són molt necessàries, després de l’abandonament que van tindre fa anys, amb l’objectiu de recuperar aquest complex patrimonial de Morella i que tinga cada dia més activitat”. L’edil ha explicat que “les obres s’han retardat un poc a causa de les condicions meteorològiques, però ja arriben a la seua recta final i està previst que acaben en un mes” i ha afegit que “per a l’estiu ja podrem disfrutar de totes les millores que fan que tots els serveis de la Fàbrica Giner compten amb una xarxa d’instal·lacions correcta”.

Cal recordar que la Fàbrica Giner és una antiga colònia industrial del segle XIX situada a pocs quilòmetres de Morella. Actualment alberga el Centre de Turisme Morella-Els Ports i s’han realitzat diferents actuacions de recuperació en els seus edificis com en les naus del Tint i dels Telers. Es tracta d’un complex amb una ampla extensió i amb molt de potencial per a albergar projectes i activitats. Als voltants està situat el parc d’aventura Saltapins, així com ixen diferents rutes senderistes i de BTT. Per la qual cosa “és important realitzar treballs de recuperació de tota la Fàbrica Giner i que albergue activitat en un futur pròxim” ha apuntat Rhamsés.