Recta final en la rehabilitació de la Torre del Racó

347
Recta final en la rehabilitació de la Torre del Racó
Recta final en la rehabilitació de la Torre del Racó
PUBLICITAT

La Torre del Racó avança en la seua rehabilitació i ja s’ha acabat la reparació estructural de la mateixa. Avui s’han retirat els blocs de formigó de l’estructura que subjectava la torre, així com s’han retirat les runes que s’han extret en buidar-la. D’aquesta manera, arriba la recta final d’aquesta actuació que està previst que finalitze al mes d’agost.

El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha explicat que “durant la jornada d’avui s’ha aprofitat per a llevar els blocs de formigó i es quedarà sols la bastida que utilitzen per a treballar en la restauració”. Així, l’edil ha comentat que “d’aquesta manera s’arriba a la recta final de l’actuació perquè la torre estiga llesta per a l’agost i la celebració del 54 Sexenni”. Bordàs també ha dit que “avui s’ha tallat el trànsit en l’entrada a Morella per Sant Miquel per a poder desenvolupar aquesta tasca, encara que s’ha planificat una entrada alternativa per a causar les mínimes molèsties”. També ha destacat que “una volta finalitze l’obra, no sols veurem la rehabilitació completa de la Torre del Racó, sinó també es recuperarà la visita del Passeig de Ronda des de les Torres de Sant Miquel, fins al Portal de la Nevera, un dels punts més interessants de la visita a Morella”.

La Torre del Racó està situada a l’entrada de Morella, al costat de les torres de Sant Miquel. Aquesta es va veure greument afectada per les pluges de 2015 on es va obrir una gran escletxa. Des d’aquest moment es va instal·lar una bastida d’emergència que subjecta l’estructura de la torre per a no caure.