Recordant el traçat de l’antiga muralla de Benassal

1277
Recordant el traçat de l'antiga muralla de Benassal
Recordant el traçat de l'antiga muralla de Benassal
PUBLICITAT

Per on anava l’antiga muralla de Benassal? Els visitants podran tenir més pistes sobre el secret de l’antic recinte emmurallat de la població de l’Alt Maestrat. Encara es conserven alguns llenços de muralla amb habitatges encastats, a més d’antigues torres de vigilància. Però en molts trams la muralla ha desaparegut engolida per carrers o habitatges.

El Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme ha fet possible tornar a conèixer per on anava la muralla. Per a açò en els carrers Sant Cristòfol, Sant Roc, Pilar, Plaça de l’Ajuntament i Mur s’han marcat en terra per on anava el traçat de la muralla, just en el lloc on hi havia portals.

Així mateix s’ha editat un mapa-fullet que explica als visitants el recorregut de la muralla. Els turistes poden realitzar el traçat per compte propi o bé seguir les rutes guiades de l’oficina de turisme de Benassal. D’aquesta manera s’enriqueix el coneixement històric que tenen els visitants cada vegada que arriben a la població. Amb aquest mapa i els senyals de pedra en els carrers, juntament amb els elements que encara es conserven, es pot tenir un coneixement més profund de la història del nucli històric i medieval de Benassal.

Recordant el traçat de l'antiga muralla de Benassal
Recordant el traçat de l’antiga muralla de Benassal