Rècord d’expositors a la Fira de la Magdalena de Vilafranca

986
Avinguda de Castelló de Vilafranca a la Fira de la Magdalena
PUBLICITAT

-Artesans, ramaders i comerciants es reuneixen dos dies a Vilafranca

“Hi ha més gent aquest cap de setmana que en festes”. És el comentari que rondava per la Fira de la Magdalena de Vilafranca. I és que l’esdeveniment recuperat fa ara 21 anys s’ha consolidat en el calendari del mes de juliol a la Vila. 120 expositors comercials, quasi un centenar de cavalls i una àmplia mostra de bestiar oví, caprí i boví formen part de la mostra.

Inauguració de la Fira de la Magdalena

Entorn de la plaça de bous els aficionats als cavalls van recordar l’època en què Vilafranca era poble de “tractants”. Els comerciants de muls i cavalls van donar fama a la Vila que, amb els diners del tracte de cavalleries va aixecar una potent indústria tèxtil en els anys vint. Eren molts també els que s’introduïen a la plaça de toros per veure com ha quedat després de la reforma que s’ha realitzat en els últims anys.

Plaça de bous
Una xiqueta acariciant un poni
Tir de cavalls a la secció ramadera
Ramat oví

A més dels cavalls l’exposició de bestiar oví, caprí i boví manté el seu vigor en una de les poques zones de la Comunitat Valenciana on es manté el bestiar extensiu.

L’Avinguda de Castelló es converteix, per dos dies, en un gran mercat on es reuneixen artesans i comerciants. Els passejos avinguda va i avinguda ve són el més comú i els veïns de la Vila es troben al passadís central.

Aparador de la Comissió de Festes 2017
Taverna de la Comissió de Festes 2017

La comissió de festes de Vilafranca aprofita l’esdeveniment per donar a conèixer els actes de les celebracions patronals que arribaran el proper mes d’agost. A més la taverna que han disposat és punt de reunió.

Grup de Dones de Vilafranca
Parada del Grup de Dones de Vilafranca
Figues albardades i bunyols

A la Fira el lloc del Grup de Dones és també una referència amb les seves figues albardades i bunyols acabats de fer, els seus ungüents curatius i les seves manualitats.

Carns Noel

Els comerços de la Vila aprofiten també aquests dies i són molts els que surten al carrer.

A la Fira no ha faltat el cross que organitza l’Escola Esportiva. Els més petits s’han cansat donant voltes als camins que parteixen des de la Plaça Peiró Escala.

Amb motiu de la Fira no faltaran les visites guiades pel nucli antic, es pot visitar l’exposició sobre els 450 anys de l’església parroquial o simplement gaudir de l’ambient al carrer. Vilafranca és destinació per refrescar i fer fira.

La fira ha estat inaugurada pel director general d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena i la reina i dames infantils de 2016 així com la corporació local.