Rècord de visitants a Culla i el Parc Miner durant el pont

742
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Culla, a la comarca de l’Alt Maestrat, ha batut el rècord de visitants turístics durant el pont d’octubre. La seua recent inclusió a la xarxa dels Pobles Més Bonics d’Espanya ha suposat un gran reclam, el que s’ha traduït en un favorable impacte econòmic per a aquest poble de 500 habitants.

Segons l’estimació de l’Ajuntament de Culla, al voltant de 5.000 persones han passejat pels empedrats carrers de Culla durant aquestes quatre jornades festives. Prop de 2.000 persones han demanat informació a la Tourist Info, més de 500 persones han realitzat el recorregut guiat pel nucli històric i unes 900 han visitat el Parc Miner de l’Maestrat, les antigues mines de ferro que Culla comparteix amb la Torre d’En Besora. D’acord amb les dades proporcionades per la regidoria de turisme, el poble ha experimentat un creixement del 60% en l’arribada de visitants respecte a aquestes mateixes dates en anys anteriors.

L’alcalde del municipi, Heredio Bellés, ha destacat que “han estat dies molt intensos, amb dades rècord pel que fa a visites guiades, ocupació d’allotjaments i reserves a restaurants”. En aquest sentit, Bellés ha afegit que “des de l’ajuntament seguim treballant per oferir un millor i major servei turístic, per això hem reforçat el personal de l’oficina de turisme en previsió de l’afluència de visitants”. A més, ha destacat que “estem promovent l’emprenedoria, la creació de noves empreses i dinamitzant l’activitat empresarial perquè done resposta a les creixents necessitats de tots els que s’acosten al nostre poble”. En aquest sentit, cal destacar la iniciativa privada ‘Culla 20 30’, creada per un grup d’empresaris autòctons, que té la intenció de sumar oportunitats de futur en la pròxima dècada a Culla i amb la qual el consistori col·labora estretament, perquè és “un projecte fonamental per a promocionar el talent i combatre la despoblació “.

Finalment el primer edil, ha volgut agrair “el civisme de tots aquells que ens han visitat en el difícil context en què estem immersos, complint estrictament amb les mesures de seguretat per evitar els contagis per covid i sent comprensius amb els torns de visites i aforaments dels diferents espais “.

La bellesa de Culla

Tan sols cal donar un petita volta per Culla per descobrir monuments tan interessants com el arc de la Porta Nova, els llenços de les muralles a la Ronda Sant Roc, l’Església Parroquial del Salvador i altres edificis de gran interès com són el Granero de l’Comendador, més conegut com “la Presó”, o l’Antic Hospital. Aquest recorregut urbà acaba a 1100 metres d’altitud, en aquest castell, des d’on gaudir de la immensa panoràmica oberta amb vistes a les veïnes terres d’Aragó i el mar Mediterrani. També disposa d’una gastronomia variada i autèntica, amb plats elaborats a foc lent, i productes locals que fan les delícies de tots la visiten.