Carretera Sant Mateu Tírig

L’interior de Castelló ha registrat unes pluges històriques. A Vilafranca s’ha superat el rècord de precipitació en un mes. Estava en 162 litres per metre quadrat. Es va arribar al març de 1989. Fins ahir la quantitat superava els 288 litres per metre quadrat.

A Morella s’havien acumulat ja 378 litres ia La Jana 376.

DADES DE PLUGES DE METEOCLIMATIC

DADES DE PLUGES

El Riu Monlleó, la Rambla Carbonera, la Rambla de les Truites, els rius Calders i Bergantes, el Cérvol, el Matarranya … tots els rius i barrancs registraven notables crescudes.

Rambla de les Truites
Rambla de les Truites

A Vistabella la carretera del Pla de Baix es va convertir en una bassa. El nivell de l’aigua del Pla la va superar per complet.

Pla de Vistabella. Foto: Ajuntament de Vistabella
Pla de Vistabella. Foto: Ajuntament de Vistabella

En Tírig es va haver de retirar aigua del col·legi i del local dels jubilats. A més l’entrada al municipi des Albocàsser quedar completament coberta d’aigua.

Local de jubilats a Tírig
Local de jubilats a Tírig

En aquesta localitat es va mantenir tallada durant tota la jornada la carretera Tírig-Albocàsser, a causa de que la Rambla de la Valltorta va superar el nivell de l’asfalt, a uns 3 quilòmetres d’Albocàsser.

A Ares del Maestrat es van produir nombrosos despreniments, tant al nucli urbà com en els camins que condueixen a diferents masies.

La DGT va tallar al trànsit la carretera CV-15 entre Sant Pau d’Albocàsser per l’acumulació d’aigua sobre la carretera.

Als Ports es van produir despreniments en nombroses carreteres.

A Morella l’ajuntament va anunciar la contractació immediata de tres persones per reposar els danys ocasionats per les pluges.

En Cinctorres i Morella va continuar tallat el camí de la Canà ja que el riu Calders va superar els tubs que el travessen.

Solsides a Cinctorres
Solsides a Cinctorres

La carretera entre Herbers i la localitat de Terol de Penya Roja es va convertir en un riu com a conseqüència de la crescuda del riu.

En Sorita el riu Bergantges va registrar una crescuda inusitada arribant a 350 metres cúbics per segon, mantenint un cabal regular de 280 metres cúbics per segon.

Solsides a La Balma
Solsides a La Balma

La Confederació de l’Ebre va emetre un avís per la crescuda extraordinària dels rius.

Entre Vilafranca i Portell es mantenia tallat el camí rural entre els dos municipis.

La neu es va mantenir en les altures, per sobre dels 1.400 metres en els termes de Vilafranca i Vistabella.