Reciclatge de km 0 a Forcall

901
Marc Pinell explicant el projecte en una activitat de l'estiu cultural a Forcall
Marc Pinell explicant el projecte en una activitat de l'estiu cultural a Forcall
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Forcall va rebre una ajuda de 18.061€ de la Direcció General de Biodiversitat i Qualitat Ambiental del Ministeri de Medi Ambient, la qual té com a objectiu el compostatge domèstic i comunitari de bio-residus. «En aquell moment hi havia una persona treballant a l’Ajuntament de Forcall, Maria Torres, que tenia informació sobre el compostatge comunitari i vam aprofitar per a fer un projecte i presentar-lo a l’ajuda de Medi Ambient, projecte que finalment va ser seleccionat i ara hem començat a posar en pràctica», comenta Santi Pérez, alcalde de Forcall.

Es tracta d’un projecte mediambiental amb el qual es vol transformar la matèria orgànica en compostatge i fer-ho al mateix municipi, sense haver d’enviar les deixalles a altres plantes i generar, a la vegada, més residus. «La instal·lació dels compostadors ja està a punt i s’estan començant a fer les primeres mescles. El que fem és barrejar la matèria orgànica amb fusta triturada i anar airejant i posant aigua, revisant-ho una vegada a la setmana», explica Marc Pinell, encarregat d’executar el projecte.

Imatge del compostador instal·lat a Forcall

Per a aconseguir un compost madur han de passar de quatre a sis mesos, per tant, encara queda temps per a obtenir resultats. Ara el que es pretén és fer difusió del projecte i animar als habitants a separar i portar a la zona de compostatge la seua matèria orgànica. «L’objectiu és obtenir compost dels nostres residus reduint la petjada de carboni i reutilitzar-lo en jardins i horts. La idea és traslladar la iniciativa, sobretot, al menjador escolar i l’escola, a la residència municipal, als bars i restaurants, però també a la gent particular, arribant a ser un municipi més sostenible», apunta Santi Pérez, alcalde de Forcall.


D’aquesta manera el reciclatge de km 0 i sense emissions contaminants arranca el seu camí a Forcall i s’espera que es puga mantenir amb l’ajuda de gent voluntària que s’involucre per col·laborar i tirar endavant el projecte.