Reactiva Els Ports comparteix a València la seua tasca enfront del despoblament

101
Foto - Mancomunitat Comarcal Els Ports
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Mancomunitat Comarcal Els Ports

L’equip de Reactiva Els Ports va estar present aquest dimarts a la Jornada de Debat sobre Polítiques d’Ocupació al Territori, que es va celebrar a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. L’Acord per l’Ocupació als Ports va estar representat pel coordinador de Reactiva Els Ports, Ivan Bono, en la taula redona dedicada a la tasca dels pactes per l’ocupació en la lluita contra el despoblament.

Durant la seua intervenció, el representant de Reactiva Els Ports va presentar les actuacions que està duent a terme el projecte a la Mancomunitat Comarcal Els Ports en relació amb la problemàtica plantejada i els reptes particulars de la zona, al temps que va avançar les previsions estimades al voltant de la temàtica de la taula. Així mateix, va valorar la incidència de l’Acord per l’Ocupació en aquestes qüestions a més de la seua evolució i possibilitats futures.

La jornada va servir també com a fòrum de trobada dels pactes per l’ocupació de tota la Comunitat Valenciana i va facilitar l’inici de relacions de sinergia entre ells. A banda va constituir una oportunitat per a l’intercanvi d’experiències i impressions en matèria de foment del treball i de lluita enfront de les problemàtiques particulars de cada zona.

Altres de les qüestions que es van abordar al llarg de la jornada van ser la visió institucional sobre el programa AVALEM Territori; la influència dels pactes per l’ocupació en territoris metropolitans; el seu paper en les franges litorals; els recursos amb què estan dotats a les diverses àrees d’actuació; les xarxes territorials dels projectes relacionats així com la innovació en aquestes matèries i a l’hora de potenciar el treball.

Esta Jornada de Debat sobre Polítiques d’Ocupació al Territori està impulsada pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA de la Generalitat Valenciana, i ha estat organitzada pel Departament de Geografia de la Universitat de València amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat d’Alacant. La trobada ha comptat amb l’assistència d’uns 130 membres de pactes territorials arribats des de tots els punts de la regió.