Quesos de Catí, referent de qualitat i sostenibilitat a l’Alt Maestrat

369
Foto: Quesos de Catí

La formatgera catinenca Quesos de Catí és un pilar gastronòmic i econòmic a l’Alt Maestrat. Des de fa dècades, s’encarreguen d’elaborar formatges i altres derivats lactis en les seues instal·lacions a Catí. Amb això, ofereixen ocupació a 36 persones, 29 dones i 7 homes, la qual cosa exemplifica el clar compromís de la firma per la igualtat d’oportunitats; així com col·labora amb 14 ramaders de la comarca. De la mateixa manera, és important destacar que l’empresa compta amb dues ramaderies pròpies, El Mas del Puis i El Mas del Nadalet.

Quesos de Catí continua elaborant formatges com s’ha fet tota la vida. Amb el pas dels anys, s’han adaptat a les noves tecnologies per a combinar en els seus processos d’elaboració i venda la tradició i la modernitat. Però això no els ha restat sabor i qualitat als seus productes, sinó tot el contrari. S’elaboren formatges de cabra, d’ovella i ecològics; a més de quallades, brulls i formatges frescos. Els seus formatges, gràcies al seu sabor i textura, es troben entre els millors del món amb nombroses distincions dels World Cheese Awards, el que ve a ser els premis Oscar del món dels formatges.

Foto: Quesos de Catí

Cabra, ovella, ecològics… Tots compten amb la distinció del segell de qualitat Castelló Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló.

La lluita contra la despoblació és un dels pilars fonamentals de Quesos de Catí. Per això, des de la gerència de l’empresa sempre es busca fomentar l’ocupació local i generar oportunitats en el territori. Sense anar més lluny, amb la pandèmia de Covid19 i el confinament per l’Estat d’Alarma, Quesos de Catí va decidir reduir a la meitat la seua producció pròpia de llet per a ajudar als seus proveïdors directes.

Actualment, els Quesos de Catí poden adquirir-se en diferents establiments comercials i tendes gurmet tant a la Comunitat Valenciana com en altres punts d’Espanya. A nivell mundial, la formatgera catinenca acosta els seus famosos formatges als Estats Units, Finlàndia, Alemanya o França.

Assenyalar que la formatgera compta amb pàgina web www.quesosdecati.com. Abans de la pandèmia per Covid19 es podien realitzar visites guiades a les instal·lacions i conéixer tot el procés d’elaboració dels seus productes. Per a més informació sobre Quesos de Catí, els seus productes i les formes de distribució i venda es pot contactar telefonant al 964 40 90 92 o enviant un correu electrònic a info@quesosdecati.com.

Foto: Quesos de Catí