Què se sap fins ara de l’incendi de Culla i del bomber ferit? Informació dels bombers

2799
Vehicle cremat pel foc a Culla
Vehicle cremat pel foc a Culla
PUBLICITAT

-Comunicat del Consorci Provincial de Bombers de Castelló-

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló continua treballant en l’incendi forestal declarat aquesta vesprada a Culla (Castelló). Hi ha 100 efectius mobilitzats. El Consorci ha desplaçat fins a la zona 9 dotacions de Bombers, 9 Unitats de Bombers Forestals, 2 coordinadors forestals, 1 tècnic forestal, així com una Unitat Mòbil de Coordinació. També un camió nodrissa de 35.000 litres de capacitat. Per coordinar les tasques d’extinció, s’ha constituït a Culla el Lloc de Comandament Avançat.

L’incendi forestal afecta una zona anomenada Espaneguera, de Culla. Els esforços dels efectius se centren en extingir l’incendi així com en protegir les masies i edificacions que esquitxen la zona. En aquest moment es treballa a més en una masia afectada pel foc. No hi ha cap persona afectada. Segons ens han traslladat, les forces de seguretat haurien ordenat alguns desallotjaments a la zona amb caràcter preventiu per evitar riscos.

S’han mobilitzat així mateix un helicòpter, un avió Air Tractor i s’ha demanat un Foca del Ministeri, amb base a Torrejón, però fins al moment no han pogut actuar cap dels mitjans aeris a causa del vent. I és que aquest ha bufat molt fort durant les últimes hores, i segons l’Agència Estatal de Meteorologia s’han registrat ratxes de fins a 70 km / h. El vent ha complicat les tasques d’extinció per a tots els efectius.

Per altra banda, un Bomber Voluntari del Parc dels Ports ha patit un atrapament mentre es trobava treballant en l’extinció. Ha estat traslladat amb helicòpter medicalitzat de GVA a l’Hospital de la Fe per cremades. La seva vida no corre perill. D’altra banda, dos vehicles del Consorci Provincial han resultat danyats també a conseqüència d’aquesta situació.

Els bombers treballen a aquesta hora en tractar de controlar l’incendi, tot i que les ratxes de vent segueixen dificultant els treballs