Què sabem avui sobre el futur de Marie Claire?

173
Zona de teixit a la seu de l'empresa Marie Claire a Vilafranca.
PUBLICITAT
  • Tres grups inversors s’han interessat en la situació de la planta tèxtil
  • S’han incorporat 5 treballadors per preparar la campanya de Nadal

El futur de Marie Claire continua incert, just cinc mesos després de l’anunci de la direcció de la planta que condemnava a un ERO total i a la liquidació definitiva de la companyia tèxtil. Una bomba en ple estiu que ha fet tremolar els fonaments econòmics primer, de Vilafranca, i després de tota la comarca dels Ports. Tot i això, just abans de la campanya de Nadal, 5 treballadors s’han incorporat en les seccions d’enviaments per garantir un mínim de servei en un dels períodes clau en la confecció i venda dels articles de l’empresa vilafranquina.

Marie Claire es troba en concurs de creditors des de fa més d’un mes, a l’espera de l’arribada i la negociació amb inversors que es puguen fer càrrec tant del deute com del futur empresarial. Segons s’ha comunicat, fins a 3 grups inversors s’han interessat en la situació de la planta, els quals estan vinculats amb el tèxtil.

La producció, en tot cas, continua parada. Al voltant de 200 treballadors van ser acomiadats a principis d’estiu i es van mantindre 72 de la planta vilafranquina i 33 de la resta de territoris on està implantada la firma. La situació d’aquests 100, que van entrar en un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) s’ha allargat tres mesos més fins al desembre. Una bomba d’oxigen que, amb les noves negociacions, s’espera que puga funcionar.

Una de les qüestions que des de l’administració concursal s’ha deixat ben clara és que Marie Claire no està en fase de liquidació. L’administrador concursal de la mercantil, l’advocat Jordi Casserras, així ho ha confirmat a mitjans. De fet, fins al 14 de novembre tenen temps els diferents creditors de l’empresa per a comunicar els seus crèdits, seguint el procés legal de tot el cas.

  • Formacions als CEDES comarcals

La renovació laboral de veïns i veïnes dels Ports, l’Alt Maestrat o el Maestrazgo de Terol també s’està efectuant. Als centres CEDES de Morella i Albocàsser s’han impartit cursos per fomentar l’ocupació i la millora de les competències professionals de la ciutadania. Monitor de menjador escolar o d’activitats extraescolars. Només de Vilafranca van participar 26 persones, de les 54 apuntades en total.