“Pum Pum”, el conte solidari del vilafranquí Òscar Fabregat

644
Pum Pum

El vilafranquí Òscar Fabregat aprofita el Dia del Llibre per presentar “Pum Pum”, un conte solidari amb dibuixos dels seus alumnes i de la il·lustradora Berta Artigal.

Òscar és mestre a una escola de Tarragona i amb els alumnes de 1r de primària han estat treballant un projecte sobre Àfrica. Mentre els xiquets i xiquetes aprenien els diferents països d’aquest continent, la seua geografia, cultures, llengües…, el vilafranquí, membre també de l’ONG Mirades del món, va decidir llançar-se amb aquest projecte escrivint els textos i convidant a Berta a l’escola per a fer un taller.

En aquesta activitat artística, els nens van fer diversos dibuixos relacionats amb Àfrica seguint les indicacions creatives de Berta, qui ja havia fet un projecte a un orfenat de Kènia realitzant tallers d’art i creativitat amb infants.

Amb el text i les il·lustracions, “Pum Pum” narra les aventures de Nala, una nena massai de Kènia.

El llibre té una funció d’aprenentatge lector, però tal com remarca Òscar “està molt bé que els nens aprenguen a llegir, escriure, sumar, restar…, però és molt important que aprenguen en valors, per ser futurs professionals i, sobretot, bones persones. És imprescindible aprendre més enllà dels llibres”.

El conte s’emmarca en l’Associació Mirades del món, que es dedica a fer activitats de sensibilització a les escoles. Òscar, que és membre de l’Associació, destaca que “és molt important cooperar i ajudar a països en vies de desenvolupament, però aquí també hi ha molta feina i cal plantar llavors per a obtenir resultats”. Per aquest motiu, els diners recaptats aniran destinats a fer una segona edició de tallers creatius a l’orfenat Macuyu de Kènia.

“Pum Pum” es pot adquirir contactant amb l’escriptor i té un preu de 15€. La idea era presentar-lo a Tarragona pel dia de Sant Jordi, però degut a la situació derivada del coronavirus, la presentació haurà d’esperar. Això sí, a través del canal de YouTube “Vilafranca es queda a casa”, el podrem veure explicant el conte el dissabte 25 d’abril a les 12h. Mentrestant, els interessats poden comprar-lo per tenir al moment la versió PDF i, més endavant, s’enviaran els exemplars físics d’aquest conte solidari.