Puig demana prudència per evitar nous incendis

386
Visita de XImio Puig
PUBLICITAT

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha reclamat a la ciutadania que cal “prendre consciència” i “ser més prudents que mai” davant la situació “d’extrema gravetat” que es viu a la muntanya valenciana per l’important estrès hídric. “Estem davant d’un perill enorme”, ha incidit Puig.

Així s’ha manifestat des del lloc de comandament avançat dels serveis d’emergències, situat a la pedania dels Rosildos del municipi de la Serra d’en Galceran, fins on s’ha desplaçat amb el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les emergències, José María Ángel, per conèixer l’evolució de les tasques d’extinció de l’incendi forestal que afecta la veïna localitat de Culla.

Allà ha agraït l’esforç dels cossos de bombers i de seguretat que treballen a la zona, especialment al bomber voluntari ferit que ha estat traslladat fins a l’hospital La Fe, a qui ha desitjat una “ràpida recuperació” alhora que ha assegurat que és “és un exemple d’aquesta gent magnífica que aquesta lluitant per mantenir el nostre patrimoni natural”. “És una mostra del que és la feina i el coratge de milers de persones” que, ha assenyalat, “estan fent permanentment un esforç per mantenir el nostre patrimoni natural”.

Pel que fa a les previsions, ha explicat que “són favorables” tot i que, ha admès, “sempre està condicionat a l’acció del vent, que ha estat el motor d’aquest incendi”. El president, que ha afirmat que “les condicions meteorològiques estan fent que l’incendi sigui exactament igual que si estiguéssim al mes de juny, juliol o setembre”, ha insistit en el missatge de la campanya #stopalfoc, llançada per la Generalitat, per recalcar que “som tots corresponsables que puguin haver incendis”.

Finalment, tot i que encara no es coneixen les causes d’aquest incendi, ha recordat que la mà de l’home està després del 80% dels focs. “Hem de ser conscients d’aquesta situació i adoptar les màximes mesures possibles perquè no passi”, ha comminat.