Publiquen les ajudes per a empreses i activitats a Morella enfront de la COVID-19

232

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Les ajudes econòmiques, des de 400 fins a 600 euros, s’han reformulat per a ser compatibles amb altres subvencions

-Es tracta d’una acció dins del pla de reactivació econòmica i compta amb un pressupost de 68.000 euros ampliable segons el nombre de peticions

Avui s’han publicat al Butlletí Oficial Provincial (BOP) les ajudes per a empreses i activitats enfront de la COVID-19. D’aquesta manera, es milloren les ajudes que s’havien plantejat anteriorment en el pla de reactivació econòmica perquè tinguen un major impacte en el teixit empresarial de Morella. Així, s’ha donat un nou enfocament a aquestes mesures per a justificar les inversions realitzades per empreses i autònoms en matèria de protecció enfront de la COVID-19, teletreball, protocols de seguretat o adaptació d’espais entre altres. Les ajudes van des dels 400 fins als 600 euros, les quals són compatibles amb altres ajudes.

Cal explicar que el termini per a sol·licitar les ajudes és de 20 dies hàbils, tal com marca la publicació oficial, els quals comencen a partir del dilluns. Després, si és necessari resoldre alguna qüestió, hi ha un període de 10 dies. Finalment, l’Ajuntament de Morella disposarà d’un mes per a resoldre les sol·licituds i els següents 15 dies per a pagar-les. L’ordre d’aprovació de les ajudes serà el de registre.

Per a demanar aquestes ajudes, s’ha establert un sistema de presentació de la documentació senzill i s’ha habilitat un espai web on trobar tota la informació. A més, es poden clarificar dubtes a través del correu ajudescovidmorella@gmail.com. El pressupost total destinat a les ajudes a empreses és de 68.000 euros, el qual es pot ampliar si el nombre de sol·licituds és major que este fons.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància del teixit empresarial de la ciutat, el qual s’ha de recolzar i ajudar en estos moments tan complexos” i ha explicat que “aquest pla s’ha elaborat perquè siga compatible amb les altres administracions, així com amb unes característiques senzilles i poder ajudar al màxim nombre d’empreses de Morella”. L’edil ha remarcat que “hem previst un pressupost de 68.000 euros, però l’ampliarem perquè cap sol·licitud que complisca els requisits es quede sense ajuda per falta de pressupost”. Finalment, ha volgut “agrair tot l’esforç que fan les persones en el seu treball enfront de la situació que vivim a causa del coronavirus. Amb la suma de totes i tots, eixirem endavant amb esperança”.