PSPV i PP de Morella demanen a la Diputació que destine més diners als Plans Provincials

278

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

El Ple de Morella ha aprovat, per unanimitat, exigir a la Diputació de Castelló un augment de les partides destines als Plans Provincials d’Obres i Serveis.

Aquestes són les úniques inversions d’aquesta administració amb criteris objectius i es van retallar un 60% fa quatre anys (un 42% en el cas de Morella). Des del consistori local s’exigeix ​​un augment d’aquestes quantitats davant la propera aprovació dels pressupostos per a 2016 de l’administració provincial.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, explicava que “els Plans Provincials d’Obres i Serveis són l’única línia reglada, objectiva i equitativa d’inversió de les diputacions per als municipis, i estos fons provenen en part del Govern central. Per això, creiem que aquests plans haurien de ser el recolzament més important per als ajuntaments”. A més, afegia que “amb el canvi de president a la Diputació de Castelló, es van retallar un 60% aquests plans, mentre es mantenen altres inversions més subjectives, situant el nivell d’inversió en quantitats similars a les dels anys 90 del segle XX” . Cal assenyalar que des de l’2012, el consistori rep 19.000 euros per a cada pedania, en comptes de 28.500 € que es rebien els anys anteriors, i 27.000 € per a Morella, en comptes de 61.500, que s’obtenien fins a 2011. En definitiva des de 2012 l’Ajuntament de Morella ha passat de rebre més de 145.000 € a obtenir poc més de 84.000 €, una reducció de més del 42%.

Per tot això, Rhamsés Ripollés conclou que “després d’aquests anys de crisi i davant la pròxima elaboració de pressupostos per a 2016, la Diputació hauria d’augmentar la inversió en aquesta línia de finançament, que és l’única oberta, objectiva i igualitària per a tots els municipis , com estan fent altres diputacions com la de València”.