PSPV: “Els tests massius donen falsa seguretat”

1067
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV-PSOE de Castelló

L’executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló considera que plantejar tests massius al professorat és proposar una “falsa seguretat” a les escoles i recorden que la realització de la PCR “no és una vacuna, és una estratègia diagnòstica que et diu com estàs hui, i se’ls realitza a aquelles persones que presenten símptomes i als seus contactes estrets”. El principal objectiu de les proves és trencar la cadena de transmissió, per tant, s’actua quan hi ha esta probabilitat.

Des del partit apunten que els tests són una “foto fixa” en un moment determinat però això no eximeix que l’endemà pugues estar contagiat. És més, els experts consultats per la Conselleria de Sanitat adverteixen que “no té cap sentit fer el test hui i demà anar a escola, ja que en eixe transcurs pots haver-te contagiat”. A més, cal recordar que no hi ha cap organisme internacional que recomane fer PCR’s en els centres docents.

“No obstant això, malgrat totes les explicacions basades en criteris científics, el PP sembla no entendre-ho i continua amb el seu populisme sanitari demanant que es facen test de COVID-19 a tota la comunitat educativa”. A més, lamenten que el PP utilitze els tests “amb una finalitat política” i “enganyant a la ciutadania amb una cosa tan seriosa com és la salut”. “Fer estes proves sense tindre en compte els criteris científics és malgastar els diners públics. Els ajuntaments poden fer estes proves però sempre seguint el protocol establit, i este no és el cas”, afirmen.

En l’ordre SND/344/2020 del 13 d’abril per la qual s’estableixen mesures excepcionals per al reforç del Sistema Nacional de Salut i la contenció de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 s’estableix que “la indicació de proves diagnòstiques per a la detecció de la COVID-19 ha de ser prescrita per un facultatiu d’acord amb les directrius, instruccions i criteris aprovats a este efecte per l’autoritat sanitària competent”.

“Des de les conselleries de Sanitat i Educació han treballat conjuntament per a realitzar un protocol, que va ser el primer de tota Espanya, perquè la tornada a escola siga segura i, el més important, el Pla de Tornada a les Aules ha sigut consensuat amb els sindicats i associacions que pertanyen a la comunitat educativa”, apunten des de l’executiva i afigen que el partit socialista “està compromés amb tota la comunitat educativa i té com a principal objectiu que els col·legis siguen entorns segurs per a garantir la màxima presencialitat de l’alumnat”.