Programació de Setmana Santa a Morella

345
Pascua a Morella
PUBLICITAT

FEU CLIC SOBRE EL CARTELL PER VEURE’L MÉS GRAN

La localitat de Morella ha augmentat l’activitat cultural, popular i festiva en la programació de la Setmana Santa 2015. Així, avui el grup de Tambors i Bombos comença els actes, amb la concentració, cercavila i “Trencà” de l’hora. La programació dels pròxims deu dies destaca per l’àmplia proposta d’activitats, que se suma a les tradicionals i religioses típiques d’aquestes dates i que es completa amb una major oferta museística.

La regidora de cultura i turisme, Maria Rallo, assenyala que “avui comencem les activitats d’aquesta programació de la Setmana Santa 2015, que es caracteritzen per una àmplia varietat de propostes, combinant els actes tradicionals amb els culturals, festius i populars”. A més, afegia que “després de les pluges dels últims dies, arriba ja el canvi de temps i ens esperen uns dies magnífics per gaudir de Morella i de totes aquestes propostes”. En aquest sentit, també recordava que s’està treballant per reobrir el Castell en els pròxims dies i que l’oferta museística de la localitat s’ampliarà, en unes jornades en què s’espera l’arribada de milers de veïns, veïnes i visitants.

A més de les activitats que protagonitzarà el grup de Tambors i Bombos en el dia d’avui, aquesta nit també està programat el cinefòrum del Consell de la Solidaritat, a càrrec de Carlos Sangüesa, i que tindrà a la pel·lícula “El lloc més menut” com a protagonista. Diumenge serà el torn per a la benedicció de rams i eucaristia al matí i pel Festival de Mans Unides a la vesprada.

Setmana Santa

La programació dels principals dies de la Setmana Santa començarà amb la inauguració de l’exposició “Els pobles més bonics d’Espanya”, el proper dijous 2 d’abril a les 12:30 hores. Aquesta mostra itinerant tindrà la seva primera parada al Convent de Sant Francesc de Morella i l’acte servirà també per conèixer la nova guia dels pobles més bells del país. Un llibre que estarà a la venda a l’Oficina de Turisme de la localitat per un euro, però que serà gratuït per als assistents a la inauguració.

Dijous a la nit es celebrarà el IV Concert de Primavera, amb les actuacions de “Carlitos Monòleg”, “Talps Pop Rock”, “Buhos” i diferents djs. De nou, la festa s’ha organitzat mitjançant la fórmula de col·laboració público-privada.

Tant dijous com divendres, tindran lloc les peculiars processons morellanes de Setmana Santa. La primera serà la de la “Processó del Senyor”, en la qual destaca l’aparició dels misteris, i la segona la del “Soterrament del Senyor”.

Pel que fa al dissabte, l’agenda també està molt completa. Durant tot el dia, jocs i música per als més menuts a la plaça Colón. A les 20 hores, José Luis Tripiana presentarà el seu llibre “Tots els colors de Morella”. Una obra protagonitzada per tota la feina fotogràfica de l’autor, que fa un recorregut a la vida a la localitat en les últimes dècades.

A la nit, els Majorals de Sant Antoni 2016, el grup que representa al contrabando  en aquesta celebració, ha organitzat una festa a l’Espai Firal, amb l’orquestra Caiman i disco Ado Garcia. Es tracta del primer esdeveniment públic per recaptar diners per a l’organització de les festes d’aquest grup de joves, de manera que s’espera que centenars de veïns i visitants acudisquen i que col·laboren.

La programació de Setmana Santa s’allarga fins al 12 d’abril, amb més activitats. Entre elles, destacarà un conjunt d’actes organitzats per commemorar el 70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen, que es presentaran en breu.