Programa de les jornades gastronòmiques de la tòfona negra a Culla, 13 i 14 de febrer

249

Dissabte 13 de febrer

JORNADA TÈCNICA SOBRE TRUFICULTURA12431113803_ceb750e720_z

Ponències. Sessió matinal. (S’ha de fer inscripció a l’Ajuntament de Culla. Preu 15 €).

Lloc: Antiga Presó de Culla, carrer Abadia nº 5 (nucli antic).

9:30h. Esmorzar de benvinguda amb productes típics de Culla i lliurament de documentació.

10:00h. Inici i presentació de la jornada tècnica.

10:15h. Estudi sobre la influència del canvi de temperatures en el cultiu de la trufa negra, a càrrec de Francisco Pardo Fabregat, professor de la Universitat CEU-Castelló.

11:00h. Exportació de trufa negra, a càrrec de José Andrés Nogales Tenorio, inspector fitosanitari del Ministeri d’Agricultura.

11:30h. Descans.

12:15h. La trufa negra com a agricultura ecològica, A càrrec del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

13:00h. Taula rodona amb els ponents anteriors.

11:30h. INAUGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL. El recinte firal se situa en la nau polifuncional situada al camí Fontanelles. Dissabte romandrà obert de 10:30h. a 14:00 h. i de 16:00h. a 20:00h.

 

JORNADA TÈCNICA: TALLER GASTRONÒMIC SOBRE TRUFA NEGRA. “Que fer amb una trufa … a casa”.DSCN0568

Formador: Juan Bellés Porcar, professor de CIP-FP Costa d’Azahar -Escola d’Hostaleria i Turisme del Grau de Castelló, també atès i assistit per alumnes del mateix centre.

Lloc: Casa de Cultura, situada al carrer Recaredo Garcia nº 11 (davant de l’Ajuntament de Culla).

Horaris: grup A de 16:00h. a 17:30h. i grup B de 18:00h. a 19:30h.

Curs dirigit a persones interessades en l’aprofitament i ús de la trufa a la cuina casolana i familiar (demostració pràctica, fitxes de les elaboracions i degustació de les mateixes …).

Grups reduïts. Places limitades (s’ha de realitzar la inscripció a l’Ajuntament abans del dia 09.02.2016. Preu 10 €.)

20:00h. Tancament del Recinte Firal.

Diumenge 14 de febrer

16546625745_383fe0677a_zFIRA MONOGRÀFICA SOBRE TRUFA NEGRA – Tuber Melanosporum.

Lloc: Nau polifuncional al camí Fontanelles i zones annexes.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL.

Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, adobs, productes elaborats …). Concursos. Degustació.

10:30h. XI CONCURS GASTRONÒMIC DE LA TÒFONA NEGRA DEL MAESTRAT. Alumnes del CIP-FP Costa d’Azahar – Escola d’Hostaleria i Turisme del Grau de Castelló. Exposició de plats preparats amb Tuber Melanosporum per restaurants de la zona i els elaborats en el concurs gastronòmic.

10:45h. – 11: 30h. VIII CONCURS DE TRUFA NEGRA DE GRANS DIMENSIONS. Recepció de trufes, comprovació del seu pes i exposició a l’estand de la Unió de Llauradors. Serà premiada la trufa de major pes. Bases

12: 30h. XIII CONCURS DE GOSSOS BUSCADORS DE TRUFA (aquest concurs se celebrarà si s’inscriu un mínim de cinc participants. Inscripcions prèvies a l’Ajuntament de Culla. Preu 5 €.)

DSCN139513:15h. EXHIBICIÓ DE RECERCA DE TRUFA AMB PORC SENGLAR, a càrrec de Serafín Izquierdo de Pina de Montalgrao (Castelló). Bases

13:45h. DEGUSTACIÓ de plats preparats ambTuber Melanosporum (plat amb diversos entrants trufats i arròs trufat de costella). Elaborats i servits pels alumnes del CIP-FP Costa d’Azahar – Escola d’Hostaleria i Turisme del Grau de Castelló. (Venda de tiquets a l’estand de l’organització durant el matí).

15:30h. ENTREGA DE PREMIS de la XIII Mostra de Trufa Negra del Maestrat (concurs gastronòmic, concurs de gossos cercadors de trufa i concurs de trufa de grans dimensions).

16:00h. ACTE DE CLOENDA