Primera visita tècnica per a solucionar els problemes de moviments de terra a Ortells

92
PUBLICITAT

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, i la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans de la Generalitat Valenciana, María José Martínez, junt amb un tècnic van visitar Ortells amb motiu dels moviments de terra que afecten al poble. Així, des de fa anys hi ha escletxes visibles a la carretera vella, així com en diferents vivendes d’este carrer que apareixen repetidament dins i fora de les casses, estes arriben en alguns punts fins als 10 centímetres de grossor.

Durant la visita, van comprovar les dimensions d’este problema que afecta la via d’entrada a Ortells, així com a les façanes i l’interior dels habitatges de forma perillosa i amb problemes d’estabilitat per a les vivendes afectades. Actualment, el que més preocupa són els moviments a les cases habitades, els quals es produeixen des de fa anys i cada vegada s’intensifiquen segons expliquen les persones afectades.

Sangüesa ha destacat que “es tracta d’un greu problema que ens preocupa perquè afecta seriosament les veïnes i veïns d’Ortells i els seus habitatges”. L’edil ha explicat que “és una actuació gran i complexa, de manera que necessitem l’ajuda de la Generalitat Valenciana, perquè des de l’ajuntament no podem afrontar el cost que suposa solucionar este problema”. Finalment, ha remarcat que “ara cal actualitzar els informes que hi ha sobre estos moviments de terra i conéixer l’arrel de problema i les possibles solucions que després de la primera visita ja s’han vist complicades i d’un pressupost molt elevat”. Per a continuar amb estos estudis, en els pròxims dies es desplaçaran tècnics de la Generalitat fins a Ortells i establir les causes i solucions del problema i plantejar un pla d’actuació.