Primera mort per coronavirus a la residència de Morella

4718
PUBLICITAT

-S’han detectat més contagis per Covid-19 al centre i la UME l’ha desinfectat

L’Ajuntament de Morella ha remés un comunicat informant de la mort d’un dels residents a la residència de la gent gran de la localitat. A més hi ha altres contagiats pel Covid-19 al centre. La Unitat Militar d’Emergències ha estat desinfectant el recinte. Aquest és el comunicat que ha remés l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que també ha publicat un vídeo a les xarxes socials:

Morellans i morellanes,

Permeteu-me que compartisca, amb vosaltres, amb les vostres cases, unes paraules en uns dies tan complicats per a totes i tots.

Ens trobem, ho sabeu bé, immersos en una situació de vulnerabilitat degut a la pandèmia del coronavirus que requereix de molts d’esforços i sacrificis.

Acabem de conèixer que l’Estat d’Alarma es prolongarà 15 dies més, fins l’11 d’abril, i malauradament també hem conegut els primers positius de covid-19 en la nostra Ciutat, en l’estimada Residència. I tenim que lamentar que una deixes persones ha faltat.

En primer lloc, vull traslladar el condol, la força i tots els ànims als familiars d’estes persones afectades. Així com la força i agraïment al personal mèdic i sanitari que s’està bolcant en l’atenció i salut de tots i totes.

En estos moments, des de salut pública i el departament sanitari de Vinaròs, es gestiona el centre residencial, tal com marquen els protocols, i l’ UME realitza diversos treballs de suport i desinfecció.

Hem d’estar més units que mai. No ens pot vèncer la por ni el desànim. Junts, seguint les indicacions de les autoritats, fem front al Coronavirus i el vencerem.

Cal persistir en la importància de la higiene personal, evitar desplaçaments i el donar suport a familiars, veïns; sobretot a aquells més vulnerables.

A l’igual, que també faig una crida a la responsabilitat amb l’ús d’informacions no contrastades. En cada grup d’amics, en les xarxes socials, en les converses, no propaguem eixe tipus de missatges, ja que afecten a altres persones i no ajuden, en res, a la situació.

Amb serenitat, hem de ser conscients que el covid-19, el maleit Coronavirus, no distingeix de llocs ni de persones, és el nostre enemic comú. I de moment, l’única arma, l’única vacuna que tenim per enfrontar-nos a ell és el nostre comportament. El comportament de cadascú i el comportament com a societat. Totes les nostres energies, per tant, han d’estar en cuidar-nos, en estimar-nos i combatre’l.

Venen més dies llargs i durs. Estiguem en les nostres cases, tinguem cura dels que ens envolten, traslladem-nos tranquil•litat i estima.

Permeteu-me agrair les mostres de solidaritat i d’ajuda que estem rebent, des del primer dia. Agrair, com fent aplaudint a les 8 en els nostres balcons, a totes les persones que es deixen la pell per la nostra salut i el dia a dia. A tots els professionals i moltes persones anònimes que ens fan més fàcil, dins de tanta obscuritat, la nostra vida amb un poc de més llum: establiments, neteja, serveis municipals, un llarg etcètera.

Hem de continuar així, fent-nos costat uns als altres, cuidant-nos.

En moments difícils, com el que estem vivint, hem de traure el millor de cadascú i el millor de tots.

Conec, com tots vosaltres, esta Ciutat, Morella, i sé que cadascú ficarà el millor de sí mateix per aconseguir-ho. Morella continuarà demostrant el que és: un gran poble amb persones i personetes que es fan costat uns als altres. Els nostres carrers estan buits, com han d’estar, però la nostra gent està més present que mai.

Desitgem la prompta recuperació de les persones afectades. Lamentem la mort d’una veïna i traslladem el nostre pesar a familiars i amics.

Són moments difícils per a tots però vencerem al Coronavirus, no tingueu cap dubte. Volem fer-ho quan abans i per això és necessari que ens impliquem de valent seguint totes les indicacions.

Morellans i morellanes. Eixirem d’esta situació i ens retrobarem a les nostres places i carrers.

Una forta abraçada. Cuidem-nos. Cuideu-vos!

Rhamsés Ripollés Puig
Alcalde de Morella