Presó sense fiança per a Igor el Rus pels assassinats de Terol

195
Presó sense fiança per a Igor el Rus pels assassinats de Terol
Presó sense fiança per a Igor el Rus pels assassinats de Terol

Després de la seua detenció en la matinada del dijous, Norbert Feher, àlies Igor el Rus, el exmilitar serbi que suposadament va assassinar a tirs, la vesprada-nit del dijous, a dos Guàrdia Civils i un ramader en Albalate del Azrobispo (Terol), ha ingressat en la presó provincial per ordre del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’Alcanyís.

El detingut, a qui també cercava la justícia italiana per altres dos assassinats, va acceptar la seua extradició després de comparèixer prèviament per videoconferència davant la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela.

Igor el Rus romandrà a Espanya fins que siga jutjat i complisca condemna pels assassinats del ramader José Luís Iranzo i els Guàrdia Civils, Víctor Jesús Caballero i Víctor Pérez. Segons ha explicat l’Audiència Nacional, una vegada Feher siga sentenciat a Espanya, la justícia italiana pot demanar que siga transferit al seu país per a jutjar-li i, posteriorment, retornar-ho perquè complisca la pena imposada en aquest país.

Antecedents
Feher, de 36 anys, va ser detingut en la matinada del divendres prop de Cantavieja (Terol). En el moment de la detenció, Igor el Rus tenia en la seua possessió les dues armes Beretta reglamentària dels agents assassinats.

A més, el passat dia 5, el fugitiu que es trobava a Espanya des de setembre, va ferir amb arma de foc a dos veïns de Terol. Abans havia sigut detectat en la província de Màlaga.
El detingut i presumpte assassí portava fugint des d’abril de 2017 després de matar a dues persones a Itàlia. A més, se li atribueix l’assassinat d’un Guàrdia Forestal, també a Itàlia, segons informa Il Corriere della Sera.

Homenatge
Dissabte passat es va dur a terme l’enterrament de les tres víctimes de Feher a Espanya. Els guàrdies, Víctor Jesús Caballero, de 38 anys, i Víctor Pérez, de 30, van rebre, a títol pòstum, la Medalla de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil, amb distintiu roig, la més alta condecoració de l’institut armat. Així mateix, el delegat del Govern a Aragó, Gustavo Alcalde, ha proposat que el ramader José Luis Iranzo, que acompanyava als agents per a localitzar a Igor el Rus, reba la Medalla del Mèrit Civil.