Presenten la programació de la 763a Fira de Morella

884
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-La Fira de Morella rep a milers de visitants durant el cap de setmana dels dies 7 i 8 de setembre
-Durant la jornada del dissabte hi haurà diferents actes a la Plaça de Bous de Morella
-En aquesta edició s’amplia el nombre de sortejos i hi hauran demostracions i degustacions de productes i serveis a l’Espai Firal

Morella ha presentat avui la programació dels 763 anys de la Fira. Aquesta tindrà lloc el cap de setmana dels dies 7 i 8 de setembre amb la novetat que torna l’exhibició de gossos de rabera al Prat de l’Albereda el diumenge. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, i el nou President de l’Associació Firal, Ivan Pitarch, han mostrat la programació completa que compta amb una intensa activitat durant els dos dies. Cal destacar que augmentarà el nombre de sortejos per als expositors de la Fira.

Joel ha destacat que “la Fira de Morella és el millor aparador per a mostrar els nostres productes, així com reivindicar la importància del sector primari, ja que és un dels motors econòmics d’aquesta zona que cal mantindre i fomentar com una de les vies per a lluitar contra el despoblament dels pobles”. L’edil també ha explicat que “la Fira té una gran tradició com demostren els seus 763 anys d’història i els i les milers de  visitants que concentra cada vegada”. Finalment, Joel ha volgut “convidar i animar a tots i totes a vindre a Morella a disfrutar de la Fira amb tots els seus atractius”.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha apuntat que “la Fira s’ha desenvolupat des dels seus orígens i adaptat als nous temps, de manera que avui en dia també té lloc el sector serveis entre els seus estands”.

També el President de l’Associació Firal, Ivan Pitarch, ha remarcat que “ja fa uns mesos que des de la nova junta de l’Associació Firal estem treballant en esta 763a edició i tenim ganes de treballar i que la Fira continue amb l’èxit dels anys anteriors”. A més, ha afegit que “aquesta edició de la fira tornen les exhibicions de gossos pastors amb ovelles al Prat de l’Albereda com una mostra de la tradició ramadera i de com es treballa amb els animals”. Ivan també ha explicat que “hi haurà diferents activitats per a tots els públics com els passeig a cavall o el parc infantil durant tot el cap de setmana”.

La Fira de Morella compta amb diferents zones i espais que separen la zona més comercial dels animals. D’aquesta manera, l’Espai Firal i l’Albereda concentren la part comercial i a l’exterior de l’Espai Firal se situa el ramat en les carpes especials. Cal recordar que Morella té un important teixit comercial i gastronòmic que aprofita aquest cap de setmana per a mostrar totes les possibilitats que ofereix.

Programació de Fira de Morella
La Fira de Morella concentra activitats durant tot el cap de setmana perquè puguen gaudir totes i tots. Així, les cavalleries entraran pel Portal de Sant Miquel a les 11.00 hores. A continuació, a partir de les 12.30 hores eixirà la cercavila des de l’ajuntament cap a l’Espai Firal amb la inauguració de la 763a Fira de Morella, en aquesta participa l’Associació Musical Mestre Candel.

A la vesprada comencen els actes taurins amb corro de vaques de Sergio Centelles d’Ares del Maestrat a la Plaça de Bous. A les 19.30 hores, prova del bou núm. 14, guarisme 5 de nom Destacado de la mateixa ramadeira. Finalment, la jornada acabarà amb l’embolada d’aquest bou a les 00.00 hores i, a continuació, discomòbil Bandalay.

El diumenge comencen les activitats amb l’exhibició de gossos pastors amb ovelles al Prat de l’Albereda a les 11.30 hores. A les 12.30 hores eixirà la cercavila amb els Gaiteros de Morella des de l’ajuntament fins a l’Espai Firal on tindrà lloc l’acte central de la Fira amb sortejos patrocinats per la Cooperativa Sant Antoni Abad, l’Associació Firal i l’ajuntament de Morella.

Cal explicar que durant els dos dies de Fira es realitzaran diferents demostracions i degustacions de productes i serveis locals a l’Espai Firal.