Presentat el cartell musical del 54é Aplec dels Ports que tindrà lloc a Morella a finals de juliol

361
PUBLICITAT

Aquestos dies, s’ha publicat al perfil de l’Aplec dels Ports el cartell musical que tindrà l’esdeveniment que es farà a Morella entre el 27 i el 30 de juliol.

Entre els grups més renombrats trobem a Auxili, Xavi Sarrià i El Diluvi, tres formacions referents dins del panorama musical valencià. Auxili portarà a Morella els seus ritmes reggae, ska i rap. Xavi Sarrià repassarà els temes més mítics d’Obrint Pas junt a temes dels seus dos disc en solitari. El Diluvi amb el seu folk festiu mesclat amb rumba, cumbia i altres estils, farà ballar als aplequers i aplequeres.

Pepet i Marieta ha fet temes molt relacionats amb el territori com “Som l’Aplec” i més recentment “No a la MAT”. Pepet, tot un clàssic de l’Aplec, ha renovat la formació amb músics plens d’energia i que donen molt d’espectacle a dalt de l’escenari.

Maluks és un dels grups emergents als darrers anys. Aquest grup de xiques va tocar per primera vegada a l’Aplec del 2021 a Forcall i proposen una música marcada pels ritmes urbans.

La rapera d’Almussafes Tessa, debutarà per primera vegada a l’Aplec dels Ports amb cançons que reivindiquen la defensa del territori, el compromís social i el femenisme.

La provincia de Castelló estarà representada amb la borrianenca Aina Palmer i la vinarossenca Esther. Aina Palmer és el nom del grup que formen Aina Monferrer i el que va ser component d’Orxata Sound System, Jordi Palau. Tenen una proposta de pop electrònic en valencià. La cantautora Esther fa pop amb temes intimistes i alguns també autobiogràfics.

Tradicionalment les nits aplequeres les tanquen orquestes amb música de tots estils, enguany a Morella estaran La Kinky Band que ja ha actuat a diversos Aplecs dels Ports i La Malavida.

L’Aplec dels Ports té cabuda també per a grups de la zona i de comarques veïnes de Terol com Hormigón Armado de Cantavieja al Maestrazgo o Los Draps de Penyarroja de Tastavins al Matarranya. També hi hauran les actuacions de Niuss des d’Algemesí, Garrama, els vila-realencs Apologia, els benicarlandos Pimienta Molida, els vilafranquins Cançons d’Artiga o la covarxina Rosio Cano.

També actuaran a Morella La Llavor, grup que portarà les cançons d’Aspencat en acústic.

El públic infantil també tindrà espectacle musical de la mà de Trobadorets.

Per últim, cal comentar que també apareix al cartell la dj Nonai-Sound, que farà balla al públic al ritme de la millor música caribenya, new Reggae, dancehall o electro-cúmbia. Des de l’organització també han afirmat que hi haurà un escenari alternatiu amb DJ que s’anunciaran en properes setmanes.