Presentació aquesta vesprada a València del llibre “Un tesoro del patrimonio cultural: la rogativa de Culla a Sant Joan de Penyagolosa”

648
Cartell de la presentció del llibre
Cartell de la presentció del llibre
PUBLICITAT

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia acollirà aquesta vesprada a ales 19h la presentació del llibre “Un Tesoro del Patrimonio Cultural: la rogativa de Culla a Sant Joan de Penyagolosa”. Els autors, Pablo Vidal i David Cantillo, estaran acompanyats per l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, i dos bordoners que interpretaran en directe cants de la rogativa.

El llibre

El volum recull documentació escrita i gràfica d’una processó que data, si més no, de l’any 1400. Es tracta d’una peregrinació que ha estat declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial per la Generalitat Valenciana i que demana aigua, pau i salut. Tot gràcies al testimoni, sentiment i esforç dels habitants i fills de Culla que la mantenen viva.

Els autors

Pablo Vidal treballa com a professor a la Universidad Catòlica de València San Vicente Mártir i és director de l’Institut Universitari d’Antropologia. El seu treball d’investigació se centra en la relació entre l’ésser humà i el medi ambient. També treballa el patrimoni cultural immaterial. També col·labora amb la Yale University i la Paris Diderot. Vidal és autor dels textos del llibre.

Les instantànies van a càrrec de David Cantillo. Aquest fotògraf professional està especialitzat en natura, cultura i viatges. Cantillo ha realitzat diverses exposicions en llocs com el Museu Valencià d’Etnologia, Yale University, Boston College, Instituto Cervantes de Tòquio, o el Nazareth College en Rochester (Nova York).