Premi a l’ús del valencià en els llibrets de festes

859
Ajudes per a la promoció de l'ús del valencià en les festes
Ajudes per a la promoció de l'ús del valencià en les festes
PUBLICITAT

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la convocatòria d’ajudes per a activitats de promoció de l’ús del valencià dutes a terme durant l’any 2018 per les comissions de festes de les Falles, la Magdalena, les Fogueres i els Moros i Cristians, en l’àmbit del territori valencià.


En total, Política Lingüística destinarà 200.000 euros per a premiar i subvencionar l’edició en valencià dels llibres de festes de les comissions esmentades.

Podran optar a les ajudes les associacions i comissions de festes de les Falles, de la Magdalena, de les Fogueres i dels de Moros i Cristians legalment constituïdes, inscrites en el registre corresponent de l’Administració, que complisquen els preceptes i requisits establits.

Com a novetat, en la convocatòria de 2018 s’ha creat un nova modalitat d’ajudes per a fomentar l’ús del valencià en els llibrets de les falles de la ciutat de València, motivades per la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Així, es convoquen 20 subvencions per a les comissions del Cap i Casal i 75 per a comissions falleres en general. Es destinaran 30.000 i 61.000 euros, respectivament.

A més, per als llibres de Moros i Cristians es convoquen 20 subvencions amb una dotació total de 29.000 euros. Per a llibres de les Fogueres es convoquen 40 subvencions amb un import total de 45.000 euros i per als llibres de la Magdalena seran 20 les subvencions -14 per a gaiates i 6 per a colles- a les quals es destinen un total de 35.000 euros.