Posada de llarg de les festes d’Albocàsser

330
PUBLICITAT
  • La inauguració va estar conduïda per Toni de l’Hostal

Albocàsser està ja immersa en les seues festes patronals. La capital de l’Alt Maestrat va viure ahir el Dia de la presentació.

La programació va arrancar amb la inauguració de les festes a la Plaça Major amb Toni de l’Hostal. Tot seguit el volteig de campanes i el llançament del ‘txupinazo’ va anunciar l’inici de les celebracions. A la vesprada va tindre lloc l’habitual cercavila de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Albocàsser pels carrers de la localitat. A la nit van recollir a les dames i regines direcció al Pla dels Sants Joans on va tindre lloc l’acte de proclamació de la regina del 2019 juntament amb la seua cort d’honor que va estar acompanyada pels Quintos. No van faltar tampoc les festeres i festers infantils. Mar Boix i Santiago Mas van ser els presentadors d’una nit que va acabar amb el ball de l’orquestra Monkey Band.

Avui dissabte serà el dia de la Penya Taurina. El programa festiu comença amb l’esmorzar de socis. Després vindrà l’entrada i concurs de retalladors infantils. I a les 12.45h es provarà i exhibirà el bou “Ostentoso” de la ramaderia Hnos. Tornay de Guillena (Sevilla), adquirit a la finca alcorina de La Espuela. Després del dinar de socis, a la vesprada es viurà el desafiament de tres vaques i un bou de les ramaderies de Germán Vidal de Cabanes i La Paloma de Xaló (Alacant). La nit comptarà amb bou embolat alternatiu per als xiquets i el bou embolat per als majors. Després arribarà el ball al Pla dels Sants Joans amb l’orquestra Kraken.

I demà diumenge s’entreguen al saló d’actes de l’ajuntament els premis del XXVIII Certamen Literari “Casemir Melià i Tena”. Després tindrà lloc l’entrada de bous i vaques de la ramaderia Hnos. Bellés, que anirà seguida de bous per la vila. La mateixa ramaderia s’exhibirà a la vesprada. No faltarà la tradicional eixida. A més, tambié es viurà la cursa infantil i la Trotada popular Vila d’Albocàsser que organitza el Club de Muntanya Desnivell i patrocina l’Ajuntament de la localitat. La prova d’una vaca al carrer Sant Roc, a càrrec dels Amics del Carreró, donarà pas després al torneig 3×3 a la pista del barranc que ha previst la Penya CD Castelló Llop Albinegre. També hi haurà ‘tardeo’ amb La Meligrana al Pla dels Sants Joans. Les embolades d’un bou de Hnos. Bellés i la vaca del carrer Sant Roc arribaran a la nit. Finalment, tancarà la jornada la vetlada organitzada pels Quintos i Dames 2019.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA