“Portem més i mig sense poder vendre i ara alguns pobles no fan mercat”

768
Enrique Miralles a un mercat
Enrique Miralles a un mercat
PUBLICITAT

-Els venedors ambulants conten a Diadia com han viscut mes i mig de paràlisi

Enrique Miralles és d’Albocàsser i té una parada ambulant de fruita i verdura fresca. El divendres 13 de març va comprar 2.000 euros en fruita i verdura per anar a vendre als mercats d’Els Ports i el Maestrat que recorre diàriament. El dia 14 arribava la declaració de l’estat d’alarma i havia de tirar bona part de la fruita i verdura. Va intentar guardar una part en cambres friogrífiques, però ha perdut tot el gènere.

Amb incredulitat i frustració ha vist com “l’últim mes i mig les tendes de primera necessitat estaven obertes i a nosaltres no ens deixaven operar, ni tan sols a pobles on anem i som nosaltres i ben poques parades més”.

La passada setmana s’obria una llum a l’anunciar-se que a partir del dia 30 tornarien els mercats ambulants amb els productes de primera necessitat. Però la llum es va apagar “perquè em vaig posar en contacte amb els pobles on vaig de manera habitual i em van dir que de moment no farien mercat”. En alguns d’ells té el lloc reservat i pagat tot l’any. Alguns ajuntaments li han dit que no li cobraran els dies en els que no ha parat, però en altres no ho sap. Només en un poble dels que va habitualment li deixaran parar.

Enrique Miralles a un mercat
Enrique Miralles a un mercat

“En este mes i mig he hagut de fer un ERTE amb la treballadora que tinc. Només hem cobrat poc més de 600 euros per haver cessat l’activitat però no sabem res de la resta d’ajudes que han anunciat. A més no ens deixen treballar”.

Ara el seu desig és que els poble tornen a reobrir els mercats i, així “puguem tornar a treballar en igualtat de condicions que les tendes que no han hagut de tancar. Confiem en que els pobles d’Els Ports i el Maestrat actuen com en altres localitats de La Plana com Cabanes, Vall d’Alba o Borriol on ja han deixat fer mercats. Estem en el nostre dret de parar a tots els pobles ja que igualment paguem els impostos i taxes corresponents”.