Portellsaurus torna a casa

376
Presentació del Portellsaurus sosbaynati a Portell
Presentació del Portellsaurus sosbaynati a Portell
PUBLICITAT
  • Investigadors de la Universitat Jaume I i del Grup Guix de Vila-real presenten en Portell l’espècie recentment descrita

Després de la publicació fa un mes del nou dinosaure Portellsaurus sosbaynati, aquest cap de setmana s’ha presentat la nova espècie en la localitat on va ser trobat el fòssil.

En un acte que va comptar amb la presència dels geòlegs Andrés Santos-Cubedo, Begoña Poza i Oscar Marí, es va presentar el dinosaure. Els científics a més van realitzar dues xarrades sobre la Geologia dels jaciments paleontològics de Portell i sobre els dinosaures de la localitat. La jornada es va completar amb una visita al centre d’interpretació “Portell, terra de dinosaures”, on el públic va poder veure de primera mà alguns fòssils de dinosaures de la localitat.

Santos va aclarir que: “Després de la presentació oficial a Castelló, quedava pendent una presentació del dinosaure en Portell, amb aquest acte tanquem el cicle i comencem noves investigacions sobre altres dinosaures de la zona”. A més, va destacar que: “consolidem un projecte que vam començar fa sis anys en Portell, en el qual hem demostrat com la paleontologia dels Ports és un referent mundial que pot ser motor del desenvolupament de la comarca, i com les actuals polítiques de despoblació estan mal enfocades, ja que no tenen en compte els dinosaures”.

L’alcalde de Portell, Alvaro Ferrer va destacar que “aquest descobriment ha suposat una fita importantíssima per a la localitat, ja que ha tingut una repercussió mundial. Des de l’ajuntament continuarem promocionant els dinosaures de la localitat com una aposta important de futur per a la comarca”.