Portell s’incorpora al 100% a la Mancomunitat Comarcal Els Ports

366
PUBLICITAT

Portell comença l’any incorporant-se al 100% a la Mancomunitat Comarcal Els Ports, de la qual ja formava part per alguna de les seues competències. A partir d’enguany, ja en formen part els 17 pobles de la comarca dels Ports.

El canvi més destacat és pel que fa als Serveis Socials que, fins ara, estaven coberts gràcies al Consorci de Pobles Menuts dels Ports. Amb l’entrada del 2021, Portell passa a comptar amb els professionals de la Mancomunitat per atendre les necessitats socials de la seua població. “Tot i que ara hem passat de tenir atenció durant un dia a la setmana a dues hores a la setmana, aquesta situació encara es troba en observació i pot canviar en funció de les necessitats, arribant a ampliar les hores d’atenció a Portell” explica Álvaro Ferrer, alcalde de la localitat. Per cobrir aquesta demanda, la Mancomunitat ja contempla la contractació de més treballadors per poder donar un servei adequat a tots els ciutadans dels Ports.

L’altre canvi rellevant ha estat la incorporació de Portell al Pla de Competitivitat Turística dels Ports. L’àrea de la Mancomunitat que aposta pel foment del turisme als Ports ha desenvolupat diverses accions dins del Pla de Competitivitat Turística, entre les quals es troba la creació de la marca “Els Ports És Autèntic” o el Camí de Conquesta, entre altres.

En aquest aspecte, la Mancomunitat ja s’ha encarregat d’instal·lar a Portell el monolític present a l’entrada de tots els municipis dels Ports, per tal d’unificar-los sota una mateixa imatge i dotar-los d’un sentit turístic comarcal. A més, les xarxes socials de la Mancomunitat ja han començat a fer difusió dels municipis que, com Portell, s’han adherit enguany a l’administració supramunicipal.

Amb aquesta unió s’espera agilitzar tots els tràmits burocràtics dels diferents municipis de la comarca així com dotar d’una imatge única per als Ports, assegurant els serveis més bàsics per a tota la ciutadania.