Portell, sense llum i amb problemes telefònics

469
Portell nevat.

L’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, ha denunciat que el municipi s’ha quedat sense subministrament elèctric en ple temporal Filomena. Les dificultats per a accedir al municipi són notables, estant pràcticament incomunicat amb La Iglesuela del Cid, La Cuba, Cinctorres i Vilafranca a través de tots els camins i carreteres que arriben a la localitat. 

Ferrer ha lamentat que “una vegada més, en aquestes situacions complicades, es posa de manifest la precària infraestructures amb la qual comptem els municipis. Hauria de ser bàsic comptar amb una xarxa elèctrica de garanties que puga fer front a aquests temporals de neu que es produeixen quasi cada hivern”. 

L’alcalde també ha relatat que s’estan produint problemes en la cobertura de telefonia i internet “quan les comunicacions, en aquestes situacions d’emergència, són més necessàries que mai”. 

Per a Ferrer “cada vegada que es parla de despoblació s’hauria de començar per donar solució a les necessitats bàsiques i en 2020 ens estem donant compte que la infraestructura elèctrica o telefònica continua sent precària quan arriba una nevada acompanyada de fred intens. En aquests moments és quan els serveis bàsics són imprescindibles, i si no són capaços de suportar aquests condicionants meteorològics és que alguna cosa està fallant en les polítiques contra la despoblació dels pobles de l’interior”.