Portell recorda Els Pelegrins amb un documental

470

L’Ajuntament de Portell ha recordat, a través d’un documental, que aquest cap de setmana s’hauria celebrat una de les tradicions més ancestrals de la localitat, com són Els Pelegrins de Portell. Des de fa més de 500 anys que existeix referència d’aquest recorregut que realitzen els veïns de Portell fins a l’ermita de Sant Pere de Castellfort vestits amb capa negra, camisa blanca, barret i rosari.

Als anys 80 un grup d’amics es va encarregar de recuperar la rogativa que havia quedat en l’oblit. El documental rememora la història dels Pelegrins i també com va ser la recuperació.

En aquest, apareixen Manolo Vinaixa i José Luis Querol, que han faltat recentment, a més d’Emili Vinaixa, germà del primer i sacerdot oriünd de la localitat. Ells van formar part del grup de veïns e Portell que van fer possible la pervivència de la tradició.

El documental es va produir l’any 2017, amb anterioritat a la incorporació de les dones a la rogativa. “És una de les tradicions que tenim més arrelada a Portell i, si la volem mantenir, ha d’evolucionar amb els temps” ha remarcat l’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, qui, a més, ha ressenyat que “el documental és molt emotiu perquè mostra un tros important de la història del poble”.

El documental es pot veure a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de la localitat, al web www.portelldemorella.es i a través d’aquest enllaç: