Portell millorarà l’entorn urbà amb la renovació del safareig, més llocs de descans i espai en voreres

104
PUBLICITAT

Es licita l’actuació per un import de 57.000 euros

L’Ajuntament de Portell ha emprés un projecte de millora urbana que actuarà sobre tres localitzacions, amb la intenció de dotar de més espai les voreres i espais municipals i renovar el safareig municipal i renaturalitzar el seu entorn més immediat. En aquest sentit, les tres actuacions parteixen de les consideracions i opinions veïnals emeses quan es va redactar un Pla Estratègic municipal de Rehabilitació de l’entorn construït, amb l’objectiu de fer un entorn urbà més adequat per als veïns de Portell.

D’aquesta manera, el safareig és un edifici rellevant en el patrimoni etnològic del municipi, construït dins del nucli urbà al costat de l’Ermita de la Font. S’actuarà adequant la seua estructura i coberta per a recuperar elements originals de la construcció, anteriors a les modificacions realitzades a la fi del segle passat. Així, també es renaturalitzarà el seu entorn mitjançant la plantació d’arbres i zona enjardinada.

D’altra banda, les altres dues actuacions són l’adaptació d’un lloc de descans al carrer major i l’ampliació de la vorera enfront del consultori mèdic i el col·legi. En primer lloc, la intenció és millorar el descans veïnal en un enclavament cèntric, per a afavorir la conversa mitjançant la nova disposició del mobiliari i la instal·lació d’una font. En segon terme, la vorera existent del consultari mèdic s’ampliarà per a garantir la seguretat de veïns i veïnes que esperen tant en serveis mèdics com educatius i afavorir l’ús per als vianants en una dels principals carrers d’accés al nucli urbà.

El consistori ha licitat l’actuació per 57.671,63 euros. El projecte es finança mitjançant una ajuda del Pla Conviure atorgada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana. El termini de presentació d’ofertes està obert fins al 15  d’abril.