Portell inicia els treballs de la xarxa de calor

99

L’Ajuntament de Portell ha començat a executar els treballs de construcció de la xarxa de calor. Les tasques, segons ha explicat l’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, s’han iniciat amb la construcció de la infraestructura bàsica per a la central de biomassa. Des d’allà s’iniciarà la xarxa de calor pels carrers de la localitat. El pla compta amb una ajuda de 140.000 euros de l’IVACE sobre una inversió total de 400.000 euros.

La instal·lació s’ubicarà al costat de les piscines del municipi i des d’allà partirà una xarxa de calor que, en una primera fase, discorrerà pel carrer principal atenent els principals serveis de la localitat com a Ajuntament, centre mèdic, escola, o centre de majors. L’objectiu és, en successives fases, estendre la xarxa de calor per tots els habitatges de la localitat. D’esta manera els veïns disposaran d’un sistema de calefacció i aigua calenta sanitària amb un baix cost.

En estos moments tan sols en quatre localitats espanyoles compten amb este sistema que combina l’aigua calenta amb la generació elèctrica.

Nombrosos veïns de la localitat ja han manifestat el seu interès en comptar amb este servei d’aigua calenta sanitària i calefacció generada amb energia procedent de restes vegetals.