Portell ho té tot a punt per a Sant Antoni; avui dia gran de la festa.

198
Sant Antoni a Portell

Sant Antoni a Portell
Sant Antoni a Portell
Els dies 15 i 16 de febrer Portell celebra la festa de Sant Antoni. Els majorals han preparat un complet programa d’actes que s’iniciarà a les 9h del matí del dissabte dia 15 amb un esmorzar per a tots els col·laboradors. A les 10h s’iniciarà el muntatge de la foguera i es sortirà al bosc amb cavalls per arrossegar les alzines fins al poble. Al migdia està prevista l’entrada de les alzines. Tot seguit es prendrà foc a la foguera per poder fer brases i així poder torrar carn. Al poliesportiu se celebrarà un dinar popular, a un preu de tres euros. Després se celebrarà la tradicional “trança”, una subhasta en què els veïns poden licitar per tota mena de productes. D’aquesta manera s’ajuda a finançar la festa.

Per la vesprada des de l’església començarà la comitiva que recorrerà els carrers del poble. A l’ermita de la Mare de Déu de l’Esperança es podrà escoltar la primera relació, una dita popular que resumeix de forma satírica l’activitat del poble. La segona relació s’escoltarà a la Plaça. Des d’allà tots aniran fins a l’església on tindrà lloc la benedicció dels animals. A continuació els majorals repartiran els pastissos a tots els que porten animal.

A la nit , després del sopar de germanor, arribarà el ball del Ball Pla i l’encesa de la foguera, amb la presència de Sant Antoni, l’ Agüeleta i els dimoniets.

Diumenge se celebrarà la missa i la processó, a partir de les 13h.