Portell finalitza les obres per connectar tots els pous i dipòsits i aixi garantir l’abastiment d’aigua

182
Pou a Portell

L’Ajuntament de Portell ha finalitzat l’obra que posa el punt final a un procés destinat a garantir el subministrament d’aigua .

L’alcalde de Portell , Álvaro Ferrer , ha assenyalat que ha finalitzat la interconnexió de pous d’aigua amb els dipòsits del municipi .

D’aquesta manera fins als dipòsits arribarà l’aigua de la deu natural del Mas Cremat , el pou de la Rambla de Sellumbres i el pou de la Masia Pere Agustí .

Una vegada s’ompli un dipòsit l’aigua es transvasarà als restants . L’objectiu és incrementar la capacitat d’emmagatzematge i aprofitar al màxim la deu natural del Mas Cremat . “Quan es produeixen pluges intenses o nevades aquesta deu ompliria diversos dipòsits . És una aigua que no ens costa diners , perquè arriba al dipòsit per decantació . D’aquesta manera estalviarem ” , segons ha apuntat l’alcalde.

Mitjançant un sistema de bombeig i sondes els dipòsits es regularan , de manera que s’aniran omplint .

Els dipòsits també regular el subministrament a tot el terme municipal . I és que l’Ajuntament ha treballat en els darrers anys en la creació d’una xarxa que permeti abastir d’aigua a masies i explotacions ramaderes .

Així mateix també s’ha previst que l’aigua sobrant arribi als rentadors de la localitat . El sistema s’està sotmetent a proves per optimitzar , ja que revesteix certa complexitat . Amb la inversió realitzada l’Ajuntament de Portell confia a solucionar definitivament un dels aspectes que ha condicionat el desenvolupament del municipi en els últims anys .