Portell finalitza la instal·lació de la xarxa d’autoconsum compartit del Polifuncional

575
PUBLICITAT

En els últims dies, ha finalitzat la col·locació de les plaques fotovoltaiques en la teulada de l’edifici Polifuncional de Portell. Amb elles, la localitat ha posat en marxa una xarxa d’autoconsum compartit 100% municipal per a donar servei a diferents espais i edificis municipals.

“Es tracta de plaques solars amb una capacitat energètica de 45 quilowatts amb les quals subministrarem energia neta i renovable a l’ajuntament, el col·legi, la xarxa de calor o el punt de recàrrega elèctrica” indica l’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer. L’energia generada es repartirà al 60-40% entre la xarxa de calor local; la il·luminació i sistemes energètics dels edificis municipals com l’ajuntament, el centre mèdic, la zona esportiva o el col·legi; el punt de recàrrega de vehicles elèctrics; o la il·luminació de la localitat.

“Seguim i continuarem apostant per l’ús d’energies renovables i menys contaminants, les quals, a més d’afavorir a la conservació del medi ambient i del clima, també ens ajuden en la disminució de la factura energètica de la localitat” ressalta Ferrer.