Portell es posiciona com a referent de municipi energèticament sostenible

124
PUBLICITAT

El dimarts 21 de novembre, Portell va rebre la visita de l’alumnat del Cicle Formatiu d’Energies Renovables de l’IES Vilafranca. “Els i les joves han vingut a Portell a conéixer els diferents projectes que hem realitzat per a millorar la nostra eficiència energètica i ser més sostenibles” ha afirmat l’alcalde, Álvaro Ferrer.

En els últims anys, Portell s’ha convertit en un municipi referent en polítiques energètiques i l’aposta per les energies renovables i el desenvolupament sostenible. Entre els projectes realitzats, que han reportat beneficis directes en el veïnat, es troba la instal·lació d’aerogeneradors, la col·locació d’il·luminació LED en carrers i edificis públics, la telegestió de l’aigua potable, la creació d’una xarxa de calor municipal alimentada amb calderes de biomassa, el desenvolupament de la Comunitat Energètica i la instal·lació de plaques solars, o la posada en funcionament d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que funciona amb energia solar.

Tots estes iniciatives han sigut possibles gràcies al treball del personal de l’Ajuntament que, any rere any, busca diferents vies de finançament que li permeten continuar amb el seu projecte sostenible. Un aspecte que Ferrer també va explicar a l’alumnat de l’IES Vilafranca.

En la visita també va participar Sergio Casero, del despatx d’Enginyeria i Arquitectura especialitzat en la implantació d’Energies Renovables, Assistencia Técnica Global Enginyers SLP, qui va explicar les opcions laborals que ofereix el sector de les Energies Renovables.