Portell elabora un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals

291

Nota de premsa de l’Ajuntament de Portell

L’Ajuntament de Portell ja compta amb un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals que contempla totes les actuacions necessàries per complir els paràmetres marcats per Conselleria.

El document, elaborat pels tècnics de ASAJA (Associació Agrària de Joves Agricultors), agrupa “tots els temes relacionats amb fer un pla de quema: on es pot fer foc i on no, quins condicionants hi ha, a quines muntanyes es podrà cremar i a quines èpoques, com organitzar crema de restolls, de llenya, d’herbes… En definitiva, el pla contempla quan es pot fer, on i de quina manera” explica Álvaro Ferrer, alcalde de Portell.

Així mateix, també s’indiquen els possibles perills que poden suposar algunes construccions i quines condicions s’han d’adoptar per garantir una seguretat. El document està adaptat al terme municipal i afecta a diversos espais com ara la pedania deshabitada de Les Alberedes.

Amb aquest Pla de Prevenció, l’Ajuntament podrà gaudir de més autonomia a nivell municipal a l’hora de donar determinats permisos: “fins ara, quan algú volia fer una crema de restolls, era el forestal qui ho havia d’autoritzar. Ara, complint el Pla de cremes, podrà ser l’Ajuntament qui autoritze aquesta activitat” destaca l’alcalde.

Comptar amb el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals no només suposa més autonomia pel consistori de Portell, sinó que també més legalitat en molts aspectes, ja que la llei exigeix disposar de tal document.