Portell celebra Sant Antoni

409

Portell ha viscut durant el dissabte i el diumenge la festivitat de Sant Antoni. Dissabte l’activitat va començar de bon matí amb el muntatge de la foguera, el dinar per a tots els col·laboradors, l’arrossegament de les alzines i el dinar de germanor. En el menjar es va celebrar una rifa i la tranza, un sorteig de productes donats als majorals de la festa que, enguany, van ser els membres de la Penya Taurina.

Després de dinar va arribar la lectura de les relacions a l’ermita de l’Esperança ia la plaça de l’Ajuntament. En les relacions es reciten versos sobre la vida de Sant Antoni i l’actualitat local.

Després de les dos relacions va arribar la benedicció dels animals i el repartiment de pastís a tots els que portaven algun animal. Després els majorals van ballar el Ball Pla amb la música de la dolçaina i el tambor.

Després de la dansa van aparèixer Sant Antoni, l’àvia i els “diablicos” que van desfilar per la plaça fins que es va encendre la foguera. Després de la pira es va celebrar un sopar de germanor.

Avui diumenge s’ha celebrat la missa i la processó en honor al patró dels animals.