Portell celebra Sant Antoni este cap de setmana

292

-La Penya Taurina és l’encarregada d’organitzar els actes

Portell viurà este cap de setmana la festivitat de Sant Antoni. Enguany l’associació cultural de la Penya Taurina és l’encarregada d’organitzar els actes previstos. Durant els passats caps de setmana els majorals han treballat intensament en la recollida de la llenya i la plantada del “maio”.

L’activitat s’iniciarà el dissabte dia 25 a les 8h del matí amb el muntatge de la barraca. Un poc més tard es farà un esmorzar per a tots els col·laboradors. Després del dinar es reprendrà el muntatge de la barraca i eixiran les cavalleries que aniran a recollir les carrasques que després s’arrossegaran.

Passat migdia tindrà lloc l’entrada de les cavalleries arrossegant les alzines. Quan els troncs estiguen dipositats a la plaça tindrà lloc l’encesa de les fogueres.

Al poliesportiu es celebrarà un multitudinari dinar de germanor on no faltarà la tradicional rifa i la “tranca”, una subhasta de tot tipus de productes que es donen als majorals amb els que estos obtenen recursos per a la festa.

A la vesprada continuaran els actes amb la sortida de l’església de la comitiva que conformaran veïns i animals. A la plaça de l’ermita tindrà lloc la lectura de la primera “relació qualit”. Es tracta d’un vers popular que realitza un comentari satíric sobre el poble. Acte seguit a la Plaça tindrà lloc la lectura de la segona relació. Després, a l’església, es beneiran els animals. Des d’allà tots es dirigiran a recollir els pastissos.

A les 19.30h les parelles de majorals dansaran el Ball Pla amb la música de la dolçaina i el tambor. Serà l’acte previ a l’encesa de la barraca amb Sant Antoni, l’Abueleta i els Diablicos. El dia finalitzarà amb el sopar de pa i porta al poliesportiu i una discoteca mòbil.

Diumenge es tancaran els actes de Sant Antoni amb la missa i la processó.