Portell celebra Sant Antoni aquest cap de setmana

184
Portell celebra Sant Antoni aquest cap de setmana
Portell celebra Sant Antoni aquest cap de setmana

Després d’haver hagut de suspendre els festejos de Sant Antoni la passada setmana a causa de les condicions climatològiques adverses, la localitat viurà aquest cap de setmana les seues festes en honor al patró dels animals.

Així, la jornada del dissabte començarà a les 8.00 hores amb el muntatge de la barraca al que seguiran un esmorzar per als participants organitzat pels majorals i l’eixida amb els cavalls per a buscar les carrasques. A les 13.00 hores, genets i cavalls tornaran al municipi portant les carrasques que donaran forma a la foguera. A continuació, en el poliesportiu es durà a terme un menjar popular, amb rifa i la tradicional ‘transa’.

Ja a la vesprada, a les 18.00 hores, eixida des de l’església amb els animals per a baixar fins a l’ermita on Carlos Chillida recitarà la primera relació. Seguidament, es pujarà a la plaça on Sant Antoni “l’agüeleta” i Javier Segura diran la segona relació. Des d’allí es partirà en processó fins a l’església per a beneir als animals. En acabar, els majorals repartiran pastissos i moscatell.

A les 19.30 hores, tots aquells que vulguen podran ballar el Ball Pla. Després del ball, es cremarà la barraca amb la participació de Sant Antoni “l’agüeleta” i els dimonis.

La jornada acabarà amb un sopar popular a les 21.30 hores en el poliesportiu al qual seguirà una nit de ball i música amenitzada per DJ Sastre.

Els festejos en honor a Sant Antoni acabaran el diumenge. A les 11.45 hores es durà a terme la missa i processó en honor al sant i a les 17.30 hores es presentarà l’Associació Esportiva Portellana Toll d’En Drac (AEP) en el Corro.

Cal recordar que la comissió de festes es reserva el dret de modificar els horaris de celebració de les activitats sempre que siga necessari.