Portell celebra Sant Antoni amb gent de tota la contornada

669

Els actes centrals de la festa de Sant Antoni van omplir ahir dissabte els carrers de Portell de gent, foc i tradició. Els “diablicos”, “l’abuela” i el sant van tenir un paper central en la celebració.

La cremà de la foguera a la nit va ser un dels moments estel·lars del dia. Sant Antoni va ser passejat pels carrers del poble mentre era temptat per “l’abuela” i perseguit pels “diablicos”. Finalment acabaria en la foguera que va reduir a cendres la barraca. Tampoc van faltar els dos recitats de la “relació”, amb la seua visió humorística de les novetats del poble i la vida del sant, i la posterior benedicció dels animals. Va haver-hi pastissos de confitura de carabassa i aiguardent per als assistents.

Una altra de les cites del dia, al matí, va ser l’arrastre de les alzines, amb la participació dels cavalls de la comarca. El muntatge de la barraca, la “trança” o subhasta dels plats ofrenats, l’encesa de les fogueres de “les tronques”, l’esmorzar, el menjar popular, el sopar de grups i quadrilles, així com el ball de la nit amb la discomòbil van completar un extens programa d’actes de la jornada.